Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Försvunnen kvinna hittad utanför Sandviken

En 83-årig Stockholmskvinna som varit försvunnen sedan i lördags hittades sent i går eftermiddag vid liv sedan de anhöriga efterlyst henne via bland annat Arbetarbladet.

Precis som familjen misstänkte hade kvinnan begett sig till ett fritidshus utanför Sandviken. En taxichaufför kände igen signalementet och kontaktade polisen, som hittade kvinnan kraftigt nedkyld men i övrigt vid god kondition.

Arbetarbladets webbtidning gick på tisdagsförmiddagen ut med en efterlysning av en kvinna som försvunnit från sin lägenhet i Fruängen i lördags förmiddag, tagit ut pengar på en bankomat och därefter inte lämnat några ytterligare livstecken efter sig.

Polisen i Stockholm satte omedelbart igång ett pådrag och sökte igenom närområdet med hjälp av bland annat skallgångskedjor. Sökandet blev dock resultatlöst.

De anhöriga hade mycket svårt att förstå vad som hade hänt. Den fullt friska 83-åringen har nämligen aldrig visat några tecken på förvirring och hon brukar inte heller tycka om att ge sig ut på egen hand.

Efter några dagars grubblande valde familjen att kontakta Arbetarbladet och andra lokalmedia i Gästrikland för att få ut en efterlysning i Gävle-Sandviken.

Kvinnan har nämligen väldigt starka band med Sandviken där hon är född och där familjen har ett fritidshus som hon är mycket fäst vid.

Efterlysningen resulterade i att en taxichaufför som visade sig ha kört kvinnan från tåget till fritidshuset i trakterna mellan Kungsberg och Jädraås kände igen signalementet och kontaktade Gävlepolisen.

En polispatrull åkte ut till fritidshuset vid 16-tiden på tisdagseftermiddagen och hittade då den 83-åriga kvinnan vid liv.

– Hon är kraftigt nedkyld men verkar i övrigt vara i god kondition med tanke på omständigheterna, berättade ett barnbarn till kvinnan strax efter det att hon hade hittats.

Familjen uttryckte mycket stor tacksamhet över det engagemang som deras efterlysning i Gästrikland resulterade i.

– Eftersom fritidshuset var utkylt hade hon inte klarat sig om det inte blivit en sådan snabb reaktion, sade barnbarnet som tillsammans med några andra familjemedlemmar då var på väg till Gävle sjukhus för att hämta kvinnan.

– Det verkar som att hon kan följa med oss hem redan i kväll.

Vad som fått 83-åringen att ge sig iväg på egen hand till fritidshuset utanför Sandviken hade hennes anhöriga inte fått klart för sig i går.