Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatt jakt på Ockelbovargen

Polisen förlängde i går eftermiddag avlivningsbeslutet på Ockelbovargen.

Annons

– Den är fortsatt närgången och kan utgöra fara för allmänheten, säger Hans-Olof Sundström, handläggare av rovdjursfrågor hos polisen.

Arbetarbladet berättade i fredags om familjehunden Stella i Säbyggeby som blev tagen av vargen under onsdagskvällen. Polisen hade då redan tagit ett beslut om att avliva den oskygga vargen som rört sig i bebyggelse i trakterna kring Mo, Åkrarna, Åbyggeby och Ulvsta, strax utanför centrala Ockelbo.

Beslutet gällde till i söndags kväll och i går eftermiddag beslutade Hans-Olof Sundström, handläggare av rovdjursfrågor hos polisen att förlänga beslutet ytterligare en vecka.

– Det har varit flera iakttagelser under helgen men jägarna har inte lyckats få tag i den. Flera djur har också betett sig väldigt stressade och skrämda. Dessutom togs ett får i området i fredags, säger Sundström och fortsätter,

– Därför har jag bedömt att det fortfarande finns en risk för allmänheten och att avlivningsbeslutet ska fortsätta gälla. Vi vet inte vad vargen kan ta sig till om den hamnar i en trängd situation med människor, säger han.

Jägarna som har godkänts för jakten av polisen får nu fortsätta jaga vargen till söndag natt.