Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fortsatt jakt på Ockelbovargen

Polisen förlängde i går eftermiddag avlivningsbeslutet på Ockelbovargen.

– Den är fortsatt närgången och kan utgöra fara för allmänheten, säger Hans-Olof Sundström, handläggare av rovdjursfrågor hos polisen.

Arbetarbladet berättade i fredags om familjehunden Stella i Säbyggeby som blev tagen av vargen under onsdagskvällen. Polisen hade då redan tagit ett beslut om att avliva den oskygga vargen som rört sig i bebyggelse i trakterna kring Mo, Åkrarna, Åbyggeby och Ulvsta, strax utanför centrala Ockelbo.

Beslutet gällde till i söndags kväll och i går eftermiddag beslutade Hans-Olof Sundström, handläggare av rovdjursfrågor hos polisen att förlänga beslutet ytterligare en vecka.

– Det har varit flera iakttagelser under helgen men jägarna har inte lyckats få tag i den. Flera djur har också betett sig väldigt stressade och skrämda. Dessutom togs ett får i området i fredags, säger Sundström och fortsätter,

– Därför har jag bedömt att det fortfarande finns en risk för allmänheten och att avlivningsbeslutet ska fortsätta gälla. Vi vet inte vad vargen kan ta sig till om den hamnar i en trängd situation med människor, säger han.

Jägarna som har godkänts för jakten av polisen får nu fortsätta jaga vargen till söndag natt.