Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förtydliga lagstiftningen – människor med arbete ska inte kastas ut i onödan

Med anledning av skriverier rörande att utnyttja de mest svaga I samhället och inte ge personer den lön de skall ha får jag komma med följande synpunkter.

Det är vedervärdigt att så sker och det är mycket illa att samhället aldrig nollställer numera så att gömda människor får stanna och kan leva öppet och även har rätt att arbeta öppet. Det skapar inte sällan slavliknande förhållanden med människor utan några rättigheter.

Vad gäller rätten att arbeta så är det ju bland det absolut trassligaste jag har stött på inom juridiken, vilket jag kan konstatera efter att ha arbetat på advokatkontor i 35 år.

Vi har ett antal regler rörande arbete, och huvudregeln är ju att söka arbete från utlandet, men vi har även visum för den som vill söka arbete i Sverige om man tillhör bristyrke. Det finns en väldig massa bristyrken och mycket stora möjligheter att söka på den grunden. Man får då komma hit och vänta på svar här. Man har rätt att få uppehållstillstånd på grund av arbete, även om man fått avslag på asylansökan, om man bland annat arbetat 4 månader, tjänat minst 13 000 kronor före skatt per månad och sedan har arbete i ett år framåt och alla krav är uppfyllda på arbetsgivaren.

Slutsatsen är att väldigt många arbetsgivare har velat göra allt rätt och har gjort allt rätt från början, men sedan blir det fel under resans gång.

Sedan har vi alla dem som sökt från utlandet och sedan bytt arbete, utan att tala om det för Migrationsverket och det finns arbetsgivare som betalat några hundralappar för lite i lön per månad och sedan får personen inte stanna. Staten kan således kasta ut personer som har arbete och betalar skatt på mycket lösa grunder till nackdel för den sökanden som mister sitt arbete och måste börja om trots att man har fast arbete.

Detta har dock rättats till i viss mån genom utslag från Migrationsöverdomstolen under hösten 2017 under förutsättning att arbetsgivaren gjort självrättelse.

Slutsatsen är att väldigt många arbetsgivare har velat göra allt rätt och har gjort allt rätt från början, men sedan blir det fel under resans gång. Det här måste åtgärdas genom lagstiftning eller ytterligare förtydligande via Migrationsöverdomstolen, så att man inte i onödan kastar ut människor med arbete. Man bör också låta de som hamnat fel av olika skäl få rätten att söka förlängning från Sverige.

 

Advokat Tryggve Emstedt

 

LÄS fler insändare här:

Skyll dig själv att du är utbränd – finns ingen hjälp inom vården att få

Skolval eller skollotteri?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare