Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

10–0 – Järbos kollaps i Hudiksvall

Järbos bästa halvtimme för säsongen följdes av – total kollaps.
Hudiksvall vann med hisnande 10–0 och säkrade fotbolls-Sveriges näst största seger för året.
– De viker ner sig och ger upp, kritiserar Joel Stillmark, femmålsskytt för Hudiksvall med förflutet i Gefle IF.

Annons

Första målet dröjde till 29:e minuten, och så långt hade Järbo – jumbolag i division 3 södra Norrland – gjort det riktigt bra mot serieledarna på Glysisvallens konstgräs i Hudiksvall.

– Vi hade bland annat en ribbträff, spelade bra försvarsspel och hade ett eget passningsspel med vassa omställningar, säger Järbotränaren Joakim Johnsson.

– Sedan gjorde de 1–0 och det var som att släcka lyset. Vi har tyvärr noll självförtroende och när ettan kom blev vi fullständigt paralyserade. Vi föll ihop totalt, konstaterar han.

Joel Stillmark, som tillhörde Gefle IF:s allsvenska trupp förrförra säsongen men bröt kontraktet i förtid, följde upp med tvåan, trean och fyran – ett äkta hattrick på sju minuter. Stillmark gjorde även 9–0 innan han avslutade förnedringen med en halvvolley som via en Järboförsvarare studsade in till 10–0.

– Det var en liten morot att få tvåsiffrigt, medger Stillmark, som aldrig tidigare gjort ett äkta hattrick på seniornivå.

– Jag tror att vi hade fördel av det blöta konstgräset, det gick väldigt snabbt och så fort man sköt så gick bollen in. Det är konstigt att det kan rinna iväg så här i en division 3-match, men allt gick vår väg samtidigt som Järbo gav upp.

– Det blir tufft. I och för sig är det inte kanske inte oss de ska ta poäng av, de får nog sikta på att vinna mot lagen runt strecket. Annars ser det mörkt ut, säger Stillmark uppriktigt.

Joakim Johnsson i Järbo konstaterar att han har använt 23 killar på planen under seriens nio första matcher.

Skador och en inte alltför bred trupp är alltså en orsak till det prekära tabelläget och gårdagens brakförlust.

– Vi har inte 23 man som hör hemma i division 3, så enkelt är det, säger Johnsson.

10–0 stod sig som den största förlusten i landets förbundsserier på herrsidan (allsvenskan till och med trean) i ungefär två timmar. Sedan dängde Ytterby till Asmundtorp med hela 14–0 i division 2 västra Götaland.

026–15 93 85

1–0 (29) Karl Andersson, 2–0 (35) Joel Stillmark, 3–0 (41) Stillmark, 4–0 (42) Stillmark, 5–0 (55) Per Löf, 6–0 (61) Jesper Karlsson, 7–0 (65) Löf, 8–0 (75) Karlsson, 9–0 (76) Stillmark, 10–0 (90) Stillmark.

Ulrik Ulander, Husum.

87.

Järbos tre stjärnor

Mattias Enholm, fw3

Christoffer Levin, mf2

Henrik Nilsson, mf1

Mer läsning

Annons