Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

0-0 - men det var GIF som tappade poäng

Folk bryr sig numera. Folk undrar. Folk har fattat att GIF spelar i allsvenskan och gör det bra. Folk undrade hur det skulle gå mot Djurgården.
0–0 sa jag varje gång. Jag lovade 0–0, jag hotade med 0–0, jag bad om 0–0 och hade jag kunnat twittra hade jag twittrat fram ett 0–0.
Det blev 0–0.
Fast!
GIF borde ha vunnit. Det borde man verkligen.

Annons

fortsätter. Inte 0–0, det var bara en poäng som GIF hade bestämt sig att få med sig hem till Gävle men spelade för att ta tre.
Utan övriga resultat.
Häcken–IFK Göteborg, just det Blåvitt som kölhalade Djurgården på Gamla Ullevi häromdagen, slutade 4–1.
Brommapojkarna vann igen, nu mot Halmstad på Örjans Vall, och leder därför allsvenskan och lika bra det. Annars skulle GIF framstå som ett sensationslag.

0–0 poäng i tredje matchen i rad. Laget är obesegrat, och tog nu för första gången under 2000-talet poäng på Stockholms stadion. Den ena nollan i resultatet var också Mattias Hugossons första för säsongen.
När GIF tar bussen nya E4:an nedåt och kommer hem från en bortamatch mot Djurgården med 0–0 låter det som det skulle ha varit handklappning hela vägen hem, och kanske allsång ledd av Per-Urban.
Men glöm den stämningsbilden.
De runt 7 000 som höll på Djurgården kan tacka samme målvakt som släppte in sex bollar mot IFK Göteborg för poängen mot Gefle IF. Pa Dembo Touray räddade hemmalaget – den sista paraden gjorde han på övertid när Amadou Jawo bröstade ned bollen till sig själv, siktade och sedan försökte placera in bollen istället för att bara chansdundra in segermålet.

gå att bevisa något i Gefle IF:s väsen med matchstatistik, och bollinnehavet i matchen låg där det brukade: 65–35 i procent till Djurgården, till och med några procent till i den första halvleken.
Sedan kommer det: årets GIF murar igen i närheten av det egna straffområdet – och bränner iväg en härlig offensiv när man avväpnat motståndarna.
GIf hade flest avslut: 12–7 totalt – varav 9–3 i skott på mål.
GIF hade två bollar i målramen (Kebba Ceesays stressade brytning på Andreas Dahléns inlägg i stolpen och Pa Dembos tippning av Hasse Berggrens vänsterskott i ribban).
GIF hade flest hörnor: 11–3.

målchanserna i matchen så hade GIF de vassaste: Hasses ribbskott, Jawos skott i slutsekunderna och nåt av Hasses övriga försök i första halvlek.
Djurgården? Laget fyllde på och lyfte fram – men Hugo hade ännu mindre att göra än på Söderstadion. Därför blev det GIF-poäng mot ytterligare ett tidigt krisdrabbat Stockholmslag.
Djurgården hade bollen – men det var GIF:s match i 65–70 minuter. Men jag upprepar mig gärna från premiären mot Kalmar: det här var också en match som GIF med största säkerhet hade förlorat med uddamålet i fjol. Nu blev det en poäng – men borde ha varit tre.

att ge mig. GIF har tydligen ett inre mittfält. Yussif Chibsah gjorde nästan allting rätt i går, plockade åt sig förlupna bollar, stred i närkamperna, fyllde på framåt och hade väl egentligen bara ett felpass som jag registrerade via ppv-sändningen.
Johannes Ericsson såg jag inte. Det gjorde jag inte mot Kalmar heller, eller mot Hammarby.
Men nån har stängt av en allt större gräsyta framför GIF:s backlinje, och folk som kan fotboll säger att det är Johannes Ericsson som är ansvarig för den avspärrningen.

på tre matcher. Elfsborg, som möter Kalmar i kväll, kommer till Strömvallen på söndag kl 15.00.

(!), Amadou Jawo (!!), Andreas Dahlén (!!!) – ibland räcker spalterna inte.

Mer läsning

Annons