Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

379 minuter utan insläppt mål

Inte ett enda insläppt mål – på 379 minuter.

Men trots fyra raka nollor tar inte Mattias Hugosson till några stora ord.

– Det där är bara siffror och ingenting jag går på, säger Gefle IF:s målvakt inför eftermiddagens hemmamöte med Elfsb org.

Annons

Säsongen 2007 tog 37-årige Mattias Hugosson hem allsvenskans målvaktsliga. På 26 omgångar höll han nollan nio gånger, släppte in 30 mål och hamnade till slut på 83 i räddningsprocent.

Kanske är han på väg att göra om samma bedrift i år – efter elva omgångar parkerar han på andra plats i målvaktsligan.

Och inför matchen hemma mot Elfsborg i eftermiddag har Hugosson fyra raka nollor i bagaget – och sex nollor totalt. Men att ”Hugo” är en av allsvenskans bästa målvakter tar han själv med en nypa salt.

– Det var jag 2007 också, men jag bryr mig inte så mycket om det där. Så länge det går bra för laget är jag nöjd, säger ”Hugo”.

Med 379 minuter i följd utan insläppt mål är Hugossons nuvarande svit rekord i Gefle IF.

– Det där är bara siffror. Defensiven har fungerat kanon för oss på slutet, men samtidigt har vi kryssat i några matcher. Vi vill ju helst vinna, säger Hugosson och fortsätter:

– Mycket handlar om hur matchbilden ser ut, och det har inte varit särskilt svårt för mig alla gånger i de senaste matcherna.

• Men formen kan du inte klaga på.

– Absolut inte. Men jag har fått några lätta matcher. Mot AIK fick jag bara ett skott på mig, då hade morsan kunnat stå i mål.

Hugossons kontrakt med GIF går ut efter den här säsongen – vad som händer därefter vet han inte.

– Nej, jag har ingen aning. Det är många saker som styr – hur kul man tycker att det är, hur kroppen känns och vad familjen tycker. Just nu är det i alla fall fruktansvärt roligt att spela fotboll, säger Hugosson och tillägger:

– Jag tänker inte längre än till i morgon.

• Hur försvarar man sig som bäst mot Elfsborg?

– Ja du, vi vet om att Elfsborg är ett passningsskickligt lag. De är skickliga på små ytor, så det gäller att vi är beredda och håller ihop laget. När dom svärmar runt är det viktigt att hålla huvudet kallt. Vi måste göra rätt saker och inte dras med i deras löpningar.

Mittbacken Olof Mård poängterar att GIF även visat upp en vass offensiv på sistone.

– Det är inte alla som tänker på det och uppmärksammar det, men alla i laget vill framåt. En bra offensiv underlättar för defensiven, säger Mård.

• Varför är ni så täta bakåt?

– Vi har en bra kommunikation och sammanhållning mellan lagdelarna. Alla känner varandra både som spelare och individer, vilket gör att mycket sköter sig självt.

Mer läsning

Annons