Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

AIK-stjärna häktad – missar GIF-matchen

Mitt under brinnande nedflyttningskamp drabbas AIK av ännu en intern kris.

Våldtäktsmisstankarna kring mittfältaren Dulee Johnson kommer dagarna före säsongens viktigaste match mot Gefle IF

På torsdagen begärdes han häktad.

Annons

Johnson, som nekar till brott, har suttit anhållen sedan i tisdags, misstänkt för våldtäkt på en 22-årig kvinna i maj. På torsdagseftermiddagen beslutade vice chefsåklagare Henrik Söderman att begära honom häktad.

– Jag påstår att det föreligger sannolika skäl för misstanke om våldtäkt, annars föreligger risk för att utredningen försvåras. Dessutom är det så kallad obligatorisk häktning för det här brottet, säger Henrik Söderman till TT.

– Jag vill att han häktas. Det prövar tingsrätten i morgon.

Häktningsförhandlingarna kommer att hållas under fredagen.

På lördag tar AIK emot Gefle i en match som kan avgöra om laget klarar sig kvar i fotbollsallsvenskan.

– Nu blir det mer sånt som vi inte behöver fokusera på, säger målvakten Nicklas Bergh till Expressen på nätet efter torsdagens träning.

– Det är inga positiva rubriker som kommer. Och det minskar inte pressen på oss, om man säger så.

I onsdags krävde en av klubbens huvudsponsorer att Johnson skulle sparkas inom ett dygn. Samma dag kontrade AIK med att stänga av sin mittfältare – tills vidare. Men utan att ange varför. Förutom den civilrättsliga processen har AIK en egen utredning i ärendet.

Samtidigt kritiseras AIK:s beslut av spelarföreningen. En spelare som inte är dömd ska inte stängas av. Det är spelarfackets åsikt.

– Det är ju väldigt allvarliga anklagelser, så man förstår ju om klubben vill att han inte ska spela, säger spelarfackets rådgivare Magnus Erlingmark.

– Men avstängning, eller bryta avtalet helt som en sponsor vill, innan han är dömd känns ju inte riktigt. Det är emot praxis.

Annars har Erlingmark inga synpunkter på att en sponsor blandar sig i den sportsliga verksamheten.

– Det har de sin fria vilja att göra. De vill skydda sitt varumärke. Och jag förstår ju klubbens problem med det här, risken att förlora en mångmiljonsponsor. Det är väl ett vägval man får ta.

Mer läsning

Annons