Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aj, aj, aj – ny smärtsam GIF-förlust

Det som såg så lovande ut byttes plötsligt ut mot ­maximalt oflyt.

Gefle IF sålde Gerndt – och fick bägge anfallarna ­skadade mot Trelleborg.

Hasse Berggren och Jakob Orlov tvingades utgå redan i första halvlek efter den perfekta matchinledningen.

– Väldigt oturligt att det här händer, säger Pelle ­Olsson efter 2–1 förlusten på Vångavallen

Annons

Yussif Chibsah vann bollen på mittfältet, slog en vältajmad passning till Jakob Orlov, som i tur utmanade Trelleborgsförsvararen Peter Abelsson. Orlov tog sig förbi och skickade bollen till Jonas Lantto – som nypte till.

Gefles ledningsmål var vackert och framför allt riktigt bra prestationer rakt igenom.

Matchinledningen kunde knappast bli bättre och GIF såg ut att ha alla chanser i världen att jaga bort spöket på Vångavallen där inte laget vunnit sedan typ … Hedenös.

Men då – på en nanosekund – kom käftsmällen. Först tvingades Jakob Orlov utgå på grund av yrsel, sedan klev Hasse Berggren av med en befarad bristning i vaden – sedan kvitterade Trelleborg.

Allt detta i den första halvleken.

– Det är riktigt oturligt, suckade Pelle Olsson, som då skickade in Daniel Westlin och Bernhard Nyström i anfallet. Den förstnämnde som bara gjort ett fåtal inhopp den här säsongen och den sistnämnde som aldrig spelat allsvenskt som anfallare i år.

– Jag vet inte om det hade gjort någon skillnad om vi inte hade fått dessa skador. Westlin och Nyström gjorde pigga inhopp och slet så mycket de kunde. Det ska sägas, men det är klart att det kanske påverkade när vi jagade och behövde struktur i slutet av matchen. Just på grund av att de inte är särskilt samspelta, säger Olsson.

– Det känns ju som en match vi kunnat vinna, tillägger GIF-tränaren.

Målskytten Jonas Lantto var inne på samma resonemang.

– Jag tycker inte att Trelleborg hade så många heta chanser. Och när vi startade bra kändes det som att vi hade den här matchen. Men då blir det så här. Det är surt.

Ändå kunde han inte göra annat än erkänna att målet var något extra.

– Det var riktigt bra gjort av Orlov. När jag fick bollen av honom tittade jag bara upp och satt dit foten. Det var snyggt. Och Chibsah gör också ett bra förarbete.

Och visst var det så. Som sagt. Men målet räckte inte ens till en poäng. Tidigt i andra halvlek – efter att GIF inlett densamma återigen bra – kom nästa kalldusch. Andreas Drugge slog en hög boll mot Fredrik Jensen, som stångade sig förbi Daniel Theorin och Marcus Hansson och fri kunde placera in 2–1.

– Det var ett svårt läge. Vi sprang felvända, jag och ”Theo”. Och när vi hamnade rättvända var han redan förbi. Jensen är stark, men det var ett svårt läge för oss och framför allt en bra passning av Drugge, säger Marcus Hansson.

– Men nu tar vi revansch på dem nästa vecka, enades Hansson och Lantto.

Mer läsning

Annons