Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allt var bättre, men det blev elva hörnor och noll mål - igen

En helt annan match.

Men samma resultat.

Samma känsla av att det här var en match som GIF kunde ha vunnit, eller i alla fall tagit poäng i.

Istället: 0–2 för andra gången i rad mot Helsingborg i allsvenskans vändning, och bara två poäng efter omstarten.

Tur att Elfsborg gjorde först 2-1 och sedan 3-1 på Djurgården i alla fall.

Jag hatar när jag måste hjula efter resultat i andra matcher.

Annons

matchen, vikarierna Gerndts och Westlins självförtroende och även Jawos och Berggrens hälsotillstånd hade mått bra av att Westlin hade fått bollen över Helsingborgmålvakten Pär Hansson när Gerndt lirkade sig loss i 33:e minuten och skickade in bollen till kedjekompisen.
1–1 där hade varit en bra spegelbild av händelseutvecklingen, där Daniel Bernhardssons stolpträff var det hetaste innan Henrik Larsson skickade in bollen via Mattias Hugossons sviktande fingertoppar.
Nu blev det istället ytterligare 90 mållösa minuter för forwardsparet som bara måste leverera när Berggrens häl spökar och Jawos axel ömmar. Det lite irriterande är att jag tycker både Westlin (mest) och Gerndt gjorde matcher i närheten av sitt max.
Men mål? Inte.
Att Per-Urban är inne på reservtanken visar Bernhard Nyströms inhopp, och GIF:s övriga bänk. Det är fullt förståeligt att Olsson såg en match i Belgien och Hammar en i Nässjö i veckan.

med Chibsah och framför allt Bapupa på det inre mittfältet, hade övertaget i den första halvleken innan Helsingborg tickade igång efter det kanske tröttande Euroleague-kvalmatchen med förlängning i torsdags.
GIF spelade med attityd, bra passningsspel och stort intresse av att placera sig långt in på Helsingborgs planhalva; Berg var ovanligt rörlig och farlig även utan liggande boll (frisparken han fick gav Bernhardssons stolpträff), och hade hjälp av just Bernhardsson för att utnyttja luckan som Helsingborgs offensive vänsterback Tambura lämnade.
Trist dock att Andreas Dahlén för ytterligare en match fick alldeles för få möjligheter med bollen, trots alla meter han forcerade på vänsterkanten.
GIF-målet skulle ha kommit i första halvlek, det skulle ha gett 1–0 eller i alla fall 1–1.

fortsättningen av allsvenskan på en välförtjänt men ovanligt hög tabellplacering, men två poäng på fyra matcher – inom räckhåll har åtminstone två till mot ÖIS och nån-några mot Helsingborg funnits – gör att man snart parkerar i 08-träsket.
Just Djurgården kommer till Strömvallen på måndag.
Det är en sån där match som Djurgården måste vinna.
Men det är framför allt en match som Gefle IF måste vinna, oavsett vilket lag man tvingas ställa i upp med.

Helsingborg när GIF spelar på Olympia, är det troligen betydligt trivsammare att tura till Helsingör. Förra årets 2–2-kvittering i slutminuterna är det enda som räknas, annars har det sedan 2005 blivit 1–2, 0–2, 1–3 och så gårdagens 0–2.

att ofint klampa in på den Gävletidningarna initierade hörninsändarskribentens område, innan denne har formulerat det självklara.
I går hade GIF elva hörnor.
Förra gången mot Helsingborg, elva stycken.
Mot ÖIS? 16 – säsongsbästa.
Totalt har GIF spelat ihop och från vänster, mestadels den skarpfotade Jonatan Berg, och från höger, mestadels Andreas Dahlen och Alexander Gerndt, skickat in 116 bollar mot mål.
En enda, ynka har gett resultat. Det var när Yussif Chibsah trasslade med sig Bergs hörna i segermatchen mot Halmstad borta och fick in 2–0.
116 slagna.
115 bortglömda.
Per-Urban och spelarna räknade inte får i nattbussen hem från Helsingborg, 73 mil eller vad det är.
De räknade hörnor.
Sedan somnade de, i Tierpstrakten.

Mer läsning

Annons