Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen fick Nyström göra debut

Från frysboxen till allsvenskan. Nyförvärvet Bernhard Nyström fick äntligen göra debut i den högsta serien när han byttes in mot Häcken.
– Det var kul. Synd att vi inte vann, sa Nyström.

Annons

Efter fjolårets succé i division 1-klubben Falu FK värvades Bernhard Nyström till Gefle och allsvenskan.

Men mer än en plats på avbytarbänken i hemma mot Örebro (2–0) i omgång 7 hade det inte blivit – fram till igår då när Bernhard bytte av Johannes Ericsson i den 63:e matchminuten.

– Vi hade inte snackat om det innan, men det är klart att jag hade förhoppningar när jag fick sitta på bänken. Jag hoppade ju in i träningsmatchen mot Sundsvall och spelade från start mot Djurgården så det var kul att få komma in nu.

Tio minuter in på andra halvlek fick Nyström order om att värma upp och bara en stund senare vinkade Pelle Olsson till sig Dalkarlen.

– Det gick ganska snabbt och jag fick instruktioner om att ta över ”Jossas” roll. Men framåt slutet så fick jag lite mer offensiva uppgifter och Chibsah tog lite mer defensivt.

Och Gefle hade ju några lägen att avgöra matchen mot slutet där även Nyström var inblandad.

– Jo, det kändes ju som att vi borde tagit alla poängen, med Bergs andra ribbskott och Chibsahs strax över och även Jawos läge på slutet, menade Bernhard Nyström som nu hoppas på fler chanser i den allsvenska tröjan.

Mer läsning

Annons