Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets första allsvenska match helt utan mål: Oavgjort när Gefle tog emot ÖFK

/
  • Gefles Simon Skrabb i kamp med ÖFK:s Dennis Widgren i årets första allsvenska match som slutat helt utan mål.

Gefle har varit i en formsvacka och hade mycket att hämta i matchen mot Östersund. I det första mötet någonsin på allsvensk nivå var det dock ÖFK som tog taktpinnen.

Annons

Det var Gefles chans att hämta upp lite tappat självförtroende men när första halvlek var avklarad i matchen mot nykomlingarna Östersunds FK var det tydligt att Gefle inte hade mycket att säga till om. Gästerna hade sex avslut, Gefle inga, och bollinnehavet var 60-40 med fördel ÖFK.

Johan Oremo och anfallskollegan Simon Skrabb fick heller inte mycket att jobba med.

– Vi blir låga i våra positioner. I och med att de spelar blir vi låga, sade Johan Oremo, som var tillbaka efter frånvaron i förra matchen, till C More i pausvilan.

– Vi blir omständiga i speluppbyggnaden, vi måste bli mer aggressiva och intensiva, sa Roger Sandberg.

Gefle hade tydligen lyssnat till Sandberg i pausvilan och skapade mer i inledningen av andra halvlek. Efter bara några minuter hade Johan Oremo och Jonas Lantto en varsin chans i samband med en hörna men Douglas Bergqvist rensade kyligt undan. Det kom fler chanser och hemmalaget ökade på innehavet något men ännu i 58:e minuten hade det fortfarande inte kommit ett avslut på mål.

I stället befäste ÖFK sitt spel men hade också de svårt att skapa något framåt. Med bara tio minuter kvar stagnerade tempot och det stod fortfarande 0-0 i målprotokollet. Gefle hämtade upp sig i slutet av matchen och det blev hett om öronen för ÖFK-försvaret och Jamal Blackman i gästernas mål för en stund. Johan Bertilsson hade två fina chanser efter slarv i gästernas försvarslinje men inte heller det resulterade i mål. Däremot kunde Gefle notera två avslut i protokollet.

Det såg ut att bli årets allsvenskas första mållösa resultat efter en målrik inledning i de fyra första omgångarna och så blev det också. Lagen gick hem med varsin pinne och noll mål i sitt första allsvenska möte någonsin.

– Det blir lite bättre, lite mer aggressivt och lite bättre kvalitet när vi har bollarna, sa Johan Bertilsson, som blev utsedd till Gefles bäste spelare i matchen efter matchen, och fortsatte:

– Det känns okej med en poäng nu när vi förlorat två matcher men jag tycker vi kan göra mer.

LÄS MER:

Här ser ni vår bevakning av Gefle IF:s matcher, träningar och nyheter hela säsongen

Se reprisen av uppsnacket inför Gefle – ÖFK här!

LIVE-TV Lördag: Se eftersnacket efter matchen mellan Gefle och ÖFK här

Mer läsning

Annons