Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Asp tvingas vila minst en månad

Pär Asp har varit given i GIF:s startelva under sin första säsong i klubben.
Nu tvingas han vila i minst fyra till sex veckor.
– Det mesta av det inre ledbandet i höger knä är av, säger Fredrik Wallström, naprapat i Gefle IF.

Annons

Pär Asp, 28, kom till Gefle från Brommapojkarna inför den här säsongen. Som snabb ytterback har han fått förtroende att spela från start i varje match av tränaren Pelle Olsson.

Så också i lördags på Råsunda – trots att han då flyttades över från vänster till höger kant för att bereda plats för Jens Portin.

Och det började ju så bra. Mikael Dahlberg skickade in både 1–0 och 2–0 (som också blev slutresultatet) till Gefle mot AIK. Men precis i slutet av första halvlek var oturen ändå framme. I en duell med Martin Mutumba skadade sig Pär Asp så allvarligt att han tvingades bryta matchen i halvtid.

– Det var ett motlägg kan man säga. Jag skulle skicka upp bollen, men jag och Mutumba träffade den samtidigt. Det blev en sån där klassisk grej att jag träffade bollen längst ut på tån och hela knäet vred sig. Jag fick ont direkt men kunde resa mig och kunde gå vid sidan av planen, men det var tur att jag inte tvingades till någon löpduell för jag kände att det inte gick att spela ordentligt.

Så i paus kastade Asp in handduken och i går kom de första svaren från röntgen som visade att ledbandet i höger knä är av.

– Det hade förstås kunnat vara värre om korsbandet hade gått av, men det här är illa nog. Fast jag har aldrig haft någon knäskada tidigare och någon gång ska väl det komma också, säger Pär Asp.

I dag ska han träffa en ortoped på Gävle sjukhus för ytterligare konsultation. Det troliga är att det nu väntar minst fyra till sex veckors vila innan han kan börja träna fotboll igen.

• Men det blir ingen operation?

– Som jag förstår det hela så opererar man inte ledbandsskador utan det ska läka ihop.

Det som ändå är lite tur i oturen för Pär Asp är att det efter morgondagens match hemma mot Mjällby är över två veckors matchledigt för Gefle IF på grund av EM-kval-uppehållet.

GIF:s naprapat Fredrik Wallström berättar att det förutom ledbandet också är skador på ligament.

– Det mesta var av och trasigt på det inre ledbandet och det måste läka ordentligt nu, säger han.

Mer läsning

Annons