Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtvidaberg ryckte ifrån GIF

Åtvidaberg har allsvenskans sexigaste anfallsduo.

Med lika många fullträffar har de tillsammans levererat tolv mål.

Oscar Möller och Paulus Roiha är på god väg att ordna ett nytt kontrakt för nykomlingen.

Annons

3–1 mot Trelleborg innebär att ÅFF har plockat 14 av 21 möjliga poäng de sju senaste omgångarna, och bara en förlust.

Med fem matcher kvar att spela klättrar östgötarna därmed upp ovanför kvalstrecket igen.

– Två segrar till ska räcka för oss att hänga kvar och det ska vi se till att klara, säger den finske forwarden Paulus Roiha.

Tillsammans med Oscar Möller bildar han allsvenskans hetaste anfallsduo.

De öser in mål och är efter varsin fullträff under tisdagen uppe i sex vardera.

– Innan VM-uppehållet hade jag inte gjort ett enda. Man kan lugnt påstå att det har lossnat nu när jag äntligen får spela forward. Och det fungerar hur bra som helst ihop med Paulus. Vi är båda duktiga att springa i djupled och oroa motståndarnas försvar, menar Möller.

– Oscar har en hemsk energi och är väldigt nyttig för laget. När vi vinner bollen högt uppe blir det ofta farligt. Det är svårt för backarna att veta hur de ska agera mot oss, säger Roiha.

Framgångarna i allsvenskan har fått Roiha aktuell för det finska landslaget igen.

– Förra säsongen i HJK Helsingfors gick jag mest skadad och det tog ett tag att komma tillbaka fysiskt igen. Men nu känns allt bra igen och vi har ju verkligen fått i gång spelet.

Annat var det i början av augusti när ÅFF åkte på tredje raka förlusten och räknades ut totalt av expertisen – nykomlingen var mer eller mindre redan tillbaka i superettan.

– Skulle vara enormt skönt att bevisa motsatsen. Egentligen är det väl ingen utifrån som trott på oss sedan serien började, säger Möller.

Även det efter sommaruppehållet nykomponerade paret på innermittfältet – Amir Suljic och Bruno Marinho – har betytt mycket för lyftet.

– De har gått in och dominerat stort på mitten, vi har fått ett snabbare spel som passar bra på vårt konstgräs. Det tog lite tid att ställa om till nya underlaget här hemma, men nu är det en fördel för oss, säger Möller.

Mot Trelleborg var också 36–årige veteranen Kristian Bergström strålande och låg bakom alla tre målen.

Gästerna hade en bra period efter Andreas Drugges kvittering, men hängde inte alls med efter paus. Därför sprack sviten på fyra raka utan förlust.

– Åtvidaberg är absolut inget bottenlag just nu, de har goda chanser att klara sig kvar. Tyvärr visade vi inte alls samma energi och aggressivitet, suckar tränaren Tom Prahl.

Mer läsning

Annons