Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avspark: Räkna med ändringar i GIF:s uppställning mot Elfsborg

Annons

Avspark

Allsvenskan, omgång 8.

Elfsborg–Gefle IF, Borås Arena, 16.00

LIVERAPPORTEN: Följ vår rapportering från matchen här

Så startar GIF

Trolig startelva: Andreas Andersson – Jesper Florén, Martin Rauschenberg, Joshua Nadeu, Jens Portin – Jonas Lantto, Anders Bååth, Robin Nilsson, Johan Bertilsson – Dioh Williams, Simon Skrabb.

Ersättare: Emil Hedvall (mv), Jacob Eriksson, Johan Oremo, Anton Lans, Kwame Bonsu, Tshutshu Tshakasua, Basit Adam.

ANALYS: Visst ja, det går inte att ge upp – nu vill jag se GIF spela så här

Skadeläget i GIF

Emil Bellander, Simen Rafn, Jacob Hjelte.

Notera att ...

...Jesper Florén och Simon Skrabb kilver in i truppen jämfört med senast mot IFK Göteborg. Däremot utgår Jacob Hjelte som har en lättare skadekänning och inte spelade U21-matchen i veckan heller.

...Målvakten Andreas Andersson inte var helt hundra senast mot Göteborg heller men satt ändå på bänken. Nu är han redo att ta upp kampen med Emil Hedvall igen. Inget vågat tips kanske att han står efter 12 insläppta mål på två matcher.

...Anton Lans återvänder "hem" till Borås för första gången sedan han lämnade Elfsborg. "Lite speciellt kanske men ingen jag tänker så mycket på. Vi har vårat eget att fokusera på och de senaste insatserna har inte varit okej någon stans, säger Anton".

...GIF satte sig i bussen för resan till Borås direkt efter fredagsträningen. Förra året blev det 5–1 till Elfsborg i motsvarande match sedan Ilir Berisha gjort GIF-målet.

TV: Nu startar vi GIF-spelarnas egna videoblogg – din chans att följa laget inifrån

Tränarsnack

Roger Sandberg, Gefle IF: "Vi har pratat igenom situationen vi har hamnat i och det har varit konstruktiva och bra snack. Vi har lagt mest vikt på försvarsspelet på träningarna i veckan och nu ska vi fokusera på det vi ska göra – stunt samma vilket motståndet är. Resultatmässigt är det helt klart den tyngsta perioden i min tränarkarriär med två såna smällar på kort tid. Vi ska ta oss det här tillsammans som ett lag".

Så följer du matchen

CMore Sport, 15.45, Livebloggen på gd.se och arbetarbladet.se

Mer läsning

Annons