Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bååth redo för tuff konkurrens

/
  • Anders Bååth har haft problem med foten i snart fem veckor.

Han var given på innermittfältet under försäsongen.
Men en efterhängsen fotskada har förstört Anders Bååths säsongsinledning.
– Det är frustrerande att titta på från sidan, säger han.

Annons

Det är snart fem veckor sedan Anders Bååth gjorde illa foten. Under en passningsövning skulle han bara ta emot bollen och flytta den i sidled. Då fastnade foten i gräset när han tryckte ifrån.

– Det är ett inre ledband som är skadat. Jag mår väl ungefär som foten. Jag är på bättringsvägen. Men jag har fortfarande inte gjort en träning utan smärta i foten. Det är lite segdraget, säger Anders Bååth.

Lagom till premiären i Falkenberg tog Anders Bååth tillsammans med ledarna beslut om att han var redo för spel. Men efter tretton minuter klev han av.

– Det kändes okej dagen innan. Ibland avtar smärtan också. Det var bra att byta innan skadan blev värre, eller innan jag gjorde för många dåliga saker eftersom jag inte var hundra.

Ångrar du starten?

– Vi gjorde ett försök. Sen kom Jacob Hjelte in och gjorde det jättebra. Hade det hållit hade jag jublat över det. Det är ingenting jag ångrar så.

Anders Bååth har varit med och tränat med laget hårt tejpad. Senast i onsdags var han med under hela träningspasset. Men ännu är det inte tillräckligt bra för att vara med i matchtruppen.

– Det blir nya test nu i veckan. Det blir lite hälften hälften med träning och rehab. Jag får köra på och kliva av om det gör ont.

Under försäsongen var det tydligt att Roger Sandberg satsade på Robin Nilsson och Anders Bååth som innermittfältare. Duon som avslutade så bra tillsammans förra året i kvalet mot Ljungskile.

– Då käkade vi upp deras mittfält samtidigt som vi även fick till ett bra anfallsspel. Samtidigt såg det bra ut mot Halmstad senast också.

I Anders Bååths frånvaro har Jonas Lantto klivit in från kanten och gjort succé. Yttern har lovordats av såväl ledare som media, och berättat att han trivs på sin nya position.

– Jag ska ta upp kampen när jag är redo. Samtidigt är det skönt att se att vi har alternativa lösningar. Lantto har gjort det jättebra, säger Anders Bååth.

Efter en lång försäsong får Anders Bååth fortsätta att vänta på spel i allsvenskan. Men han hoppas kunna vara med mot Norrköping på måndag.

– Det är lite småstressigt. Jag är väldigt spelsugen. Det är nästan nu det är som roligast med.

Mer läsning

Annons