Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bapupa avstängd – då får Hansson chansen igen

Yannick Bapupa är avstängd och missar kvällen match mot Hammarby. I går ställde GIF upp med 19-årige Marcus Hansson som ersättare på träningen.

– Om jag får spela så skulle det vara jättekul! Hammarby på hemmaplan, roligare än så blir det ju inte, säger Marcus Hansson som förväntar sig storpublik på Strömvallen i kväll.

Annons

Marcus Hansson har spelat en match från start i allsvenskan match den här säsongen. Det var hemmamatchen mot Brommapojkarna i maj, då vann GIF med 3–2. Han spelade också från start i första omgången av Svenska cupen när Gefle vann mot Djurgården. Då nickade han själv in det matchavgörande 1–0-målet.

– Ja, så det har ju gått bra för GIF i alla fall när jag har startat, säger Marcus Hansson och ler.

Hansson har dessutom gjort tre inhopp i allsvenskan under säsongen och har framför allt hållit till i U21-laget.

Under träningen i går delades laget upp i två lag och i de blåa västarna fanns startelvan från matchen mot Kalmar. Förutom avstängde Bapupa då som spelade med ersättarna och iklädd den blå västen var istället Marcus Hansson. Hanssons störste konkurrent till platsen på mittfältet bredvid Chibsah, Johannes Ericsson, fick husera på mittfältet tillsammans med ersättarna.

Johannes Ericsson har annars mer allsvensk rutin än unge Hansson och Ericsson har den här säsongen fått chansen från start i nio matcher. Totalt har han spelat 12 matcher i årets allsvenska.

Hammar och Olsson var som vanligt förtegna kring startuppställningen i går och även Hanssons läppar var förseglade under gårdagens träning.

– Jag kan inte säga om jag får spela eller inte. Men om jag får spela så är det ju jätteroligt, jag hoppas att det kommer mycket folk, säger Marcus Hansson och ler.

Förutom avstängde Bapupa saknas bara långtidsskadade Hellström och hälskadade Berggren, som sakta men säkert börjar komma tillbaka, i Gefles lag.

Mer läsning

Annons