Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bapupa borta sex veckor

Det fanns ett litet hopp att Yannick Bapupas skada inte skulle vara så illa.
Beskedet efter magnetröntgen var dock inte det Bapupa eller Gefle IF ville ha.
– Det gör fortfarande väldigt ont och tydligen kan det ta upp till sex veckor innan jag kan spela igen, säger Bapupa som förstås får se GIF:s träningsmatch mot Mariehamn i eftermiddag från läktaren.

Annons

Det är nu en vecka sedan han mycket olyckligt vred till kroppen när han skulle skjuta på en träning.

– Det kändes direkt att det inte var bra. Det gjorde väldigt ont och jag kunde knappt resa på mig direkt efteråt. Klart jag hade hoppats på ett annat besked än det här. Precis när formen verkligen var bra, suckar Bapupa efter att på nytt följt en GIF-träning från en position bredvid planen.

GIF:s naprapat Fredrik Wallström utvecklar skadans art.

– Det visade sig vara en ordentlig bristning och en kraftig blödning på bukmuskeln. Yannick blev visserligen lite bättre efter de första dagarna men nu på slutet har han haft ont igen med kraftig svullnad och ömhet i det skadade området.

Det där med att exakt säga hur lång tid det tar innan Bapupa är tillbaka i spelbart skick igen är förstås svårt att säga.

– Men sex veckor är kanske en rimlig gissning även om vi förstås hoppas att det kan gå lite snabbare, säger Wallström.

Det troliga är att Bapupa inte kan spela i de fem kommande allsvenska omgångarna innan det på nytt blir ett landskampsuppehåll i oktober. Omstarten sker den 19 oktober mot AIK och är en högst trolig plan för en comeback.

Även för den långtidsskadade duon Hasse Berggren och Jonathan Hellström är framtiden högst oviss. Hasse är fortfarande inte tillbaka i fotbollsträning.

– Han fick en ny kortisonspruta i sin onda häl i tisdags och vi vet inte riktigt än hur den har tagit. Hasse har provat att jogga lite utan att belasta ordentligt men ändå känt av sin skada. Där är det helt omöjligt att säga hur länge han blir ur spel, säger GIF-naprapaten.

Hellström var precis på väg att göra en ordentlig test av sin skadade höftled men det satte ett ont knä stopp för. Även där är en tidsplan omöjlig att plocka fram.

– Vi har varit förskonade från såna här saker och det är väldigt länge sedan vi hade tre långtidsskadade samtidigt i truppen, säger tränaren Pelle Olsson inför matchen mot Mariehamn på Strömvallen i eftermiddag.

Förutom den redan nämnda trion finns det även några andra ordinarie spelare som inte kommer att spela.

– Andreas Dahlén och Daniel Westlin rehabtränar den här veckan. Men det är ingen större fara utan de får passa på att läka några småskavanker när det är uppehåll i seriespelet, säger GIF-tränaren.

Det är tack vare VM-kvaluppehållet som GIF passar på att möta topplaget från finska ligan IFK Mariehamn i dag.

– Dom har bara förlorat en match i deras liga den här säsongen och det blir säkert en tuff och tät match. För oss är det bra att de som inte spelat så frekvent i allsvenskan får chansen till en riktigt bra match i högt tempo, säger Olsson.

Mer läsning

Annons