Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bapupa: ”Det gör för ont för att kunna spela”

Yannick Bapupa deltog inte i gårdagens träning – och finns följaktligen inte med i GIF-truppen mot Örebro.

– Jag vill inte riskera nånting, säger Bapupa som har råkat ut för en muskelskada.

Annons

Gefle IF får klara sig utan sina två ordinarie innermittfältare Yussif Chibsah och Yannick Bapupa i kvällens bortamatch mot Örebro.

Avstängde Chibsah fanns med på gårdagens träning, medan Bapupa följde träningen från sidan.

– Jag provade att cykla förut, och det gjorde för ont för att jag ska kunna spela, säger Bapupa strax efter träningens slut och fortsätter:

– Det är svårt att säga hur allvarligt det är. Jag vill inte riskera nånting i det här läget i alla fall, det kan förvärras om jag spelar.

– Nej, ingenting.

– Ja, jag trivs mycket bra.

Yannick Bapupa och GIF har ännu inte lyckats komma överens om någon förlängning av det kontrakt som går ut efter den här säsongen, och om GIF skulle vilja sälja kongolesen är det bråttom. I dag stänger transferfönstret för utländska klubbar som vill värva från allsvenskan.

GIF-tränaren Pelle Olsson är hur som helst inte särskilt bekymrad över skadeläget.

– Både Johannes (Ericsson) och Marcus (Hansson) är inne i det nu, eftersom båda fick speltid en stor del av matchen mot Hammarby senast. Bapupa var ju avstängd mot Hammarby, men det gick bra för oss ändå. Sedan har vi ett gott självförtroende i laget just nu.

– Absolut inte, säger Pelle bestämt.

GIF:s naprapat Fredrik Wallström kunde i går inte säga något nytt om Bapupas skada.

– Det är ganska oförändrat. Det är en muskelskada, en mjukdelsskada kring revbenen. Mer än så går inte att säga just nu, säger Wallström.

Innermittfältsparet mot Örebro blir Johannes Ericsson och Marcus Hansson. Johannes ska inom kort bli pappa för första gången, men eftersom det inte är någon längre bortaresa kan han följa med till Örebro.

– Planerat datum var i tisdags, det kan alltså ske när som helst nu. Det är ju bara en tretimmarsresa och jag tar egen bil till Örebro. Då har jag möjligheten att vända hemåt om det skulle bli aktuellt, säger Johannes.

Han tror inte att Chibsahs och Bapupas frånvaro kommer att påverka GIF i negativ riktning.

– Det är ju två väldigt duktiga fotbollsspelare, men vi har en bred trupp så det ska inte märkas alltför mycket, säger Johannes.

 

Mer läsning

Annons