Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bapupa drabbadav hjärnskakning

Yannick Bapupa missar definitivt matchen i morgon mot IFK Göteborg och det är dessutom ett frågetecken för Andreas Dahlén.
Bapupa ådrog sig en hjärnskakning och Dahlén befarade ett tag det värsta med en ond vad.
– Det snackades om att det kunde vara ett brott eller en spricka men röntgen visade som tur var ingenting, säger Dahlén.

Annons

Det var i en duell i andra halvlek i matchen mot Örebro som olyckan var framme.

– Jag fick en rejäl spark på vaden och det gick aldrig över. En mjukdelsskada brukar ju annars göra rejält ont men sedan försvinna ganska fort. Nu satt det i hela matchen och när jag vaknade dagen efter var det inte särskilt skönt...

Efter läkarordination blev en röntgen tagen där till slut både en spricka och brott på ett litet ben på utsidan av vaden kunde uteslutas.

– Det var jäkligt skönt att få det bekräftat. Hade det varit match nu hade jag inte kunnat spela men de första 48 timmarna ska vara värst. Jag har en god förhoppning om att det går över så pass mycket att jag är spelklar redan i morgon.

Det är smärtan som får bestämma Dahléns medverkan eller inte.

– Samtidigt pallar jag med lite ont. Det kändes riktigt rejält i slutfasen av matchen mot ÖSK och jag funderade ett tag på att byta. Men samtidigt kunde jag köra på för fullt hela tiden både i löpningarna och närkamperna. Men om jag inte kan prestera för fullt nu kommer jag självklart inte att spela.

Bapupa får inte spela. Det konstaterades att han ådrog sig en hjärnskakning vid den hörna som Örebro fick, det sista som hände i första halvlek.

– Han var klar från början och jag fick rediga svar på mina frågor. Men under pausen blev han sämre och kom inte ihåg vad som hade hänt. Nu blir det automatiskt en veckas vila där han måste vara symtomfri för att kunna gå i träning på söndag, säger GIF:s fysioterapeut Fredrik Wallström.

Därmed är också cupmatchen nästa onsdag i viss fara.

– Vi får se vad som händer under veckan. Men just nu är det helt klart att han inte kan spela mot IFK Göteborg.

Annars har GIF klarat sig bra från skador under inledningen av säsongen. Hasse Berggren har fått lite känningar när det varit tätt på matcher. Nu är det bara tre dagar mellan de här matcherna men det ska inte vara några problem.

När Bapupa tvingas stå över är förstås Johannes Ericsson en naturlig ersättare. Om Dahlén inte heller kan spela är Jonathan Hellström vänsterbacksalternativet. Han spelade inte heller U-matchen mot Sirius i går.

Mer läsning

Annons