Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bapupa säger tack – men nu vill han bort

Yannick Bapupa har lämnat besked:

Han vill gå vidare i sin karriär.

Nu letar agenten Innocent Okeke ny klubb.

Annons

Yannick Bapupa har spelat i Gefle IF i fyra år, hans kontrakt går ut – och nu tycker han att det räcker.

– Jag har pratat med honom och han vill ha en ny utmaning, det är det beslut vi kommit fram till i dag. Fyra år är trots allt en lång tid. Vi har meddelat klubben det här också, säger Innocent Okeke till Sporten.

Så han har bestämt sig för att lämna GIF?

– Ja, ja, han vill vidare nu. Han är ju 27 år och vill vinna titlar, komma till ett topplag. Kanske få chansen att vinna SM-guld.

Finns det redan nu någon klubb som är intresserad?

– Vi har inte hunnit så långt, det är en lång process som ska gås igenom. Många bitar ska falla på plats. Men vi tittar på allt. Det kan bli utomlands, men det är för tidigt att säga.

Inget speciellt land som du tror skulle passa?

– Det går inte att säga. Vi får se.

Enligt källor till Sporten ska Bapupa ha tidigare nobbat ett kontraktsförslag från Gefle IF, men Innocent Okeke säger att några förhandlingar med GIF inte förekommit.

– Jag har arbetat med Bapupa i två-tre månader och har inte förhandlat alls med Gefle.

Hur bedömer du Bapupas marknadsvärde?

– Jättesvårt att säga. Han är ju ingen EU-spelare, och det kan förstås försvåra en del.

Hans stökiga förflutna vid sidan av planen då, kan det påverka?

– Jag har jobbat mycket med utländska spelare, värderingar och kulturer. Det som hände Bapupa handlade om en kulturkrock, men han har lärt sig av sina misstag. Och han har alltid skött sig utmärkt sportsligt och varit proffsig, det har jag kollat upp.

Yannick Bapupa har varit tydlig i sitt besked – han vill byta klubb. Men han har även varit noga med att poängtera andra saker.

– Yannick vill att jag ska meddela alla som frågar att han är jättetacksam mot Gefle IF och det sätt som klubben stöttat honom under alla år.

– Han lyfter särskilt fram ett namn, Anders Berg. Det finns inte ord för att beskriva hur mycket han tydligen gjort för Yannick. Jag vill träffa den mannen, jag åka till Gävle och göra det, säger Innocent Okeke.

Mer läsning

Annons