Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bapupa skadad på träning

Gefle IF har klarat sig bra från skador den här säsongen. Men nu har Yannick Bapupa skadat knät – och ingen vet hur illa det är. – Han har väldigt ont just nu i alla fall, säger GIF:s fysioterapeut Fredrik Wallström.

Annons

Gefle IF spelar i kväll sin andra träningsmatch under uppehållet, mot Djurgården på Skutskärs IP, innan omstarten av allsvenskan hemma mot Häcken nästa söndag.

Och Yannick Bapupa är definitivt inte med. Det var på fredagens träning som olyckan var framme. Bapupa stod och trixade för sig själv när han plötsligt trampade snett, vred till knät och fick ordentligt ont.

Maximal otur, men det är för tidigt att säga hur illa det är.

– Han haltar och är öm på utsidan på knät, men vi måste vänta till svullnaden har lagt sig innan vi kan göra en korrekt bedömning, säger Fredrik Wallström.

Under våromgångarna var Gefle IF, som för närvarande parkerar på en sjätte plats i den allsvenska tabellen, det lag som använde minst antal spelare – 14 stycken. Kontinuiteten förklarades som ett av framgångsrecepten.

Men förr eller senare kommer naturligtvis skador.

– Det är normalt, men vi har ju klarat oss oerhört bra hittills, säger GIF-tränaren Urban Hammar.

Förutom Yannick Bapupa vilar även Amadou Jawo och Jonathan Hellström mot Djurgården. Jawo har haft krampkänningar på baksidan av låren och Hellström har ont i den ljumske som tidigare plågat honom.

– Det är samma ljumske i alla fall, men det är svårt att säga om det är samma skada. I Jawos fall handlar det om överansträngning, det är ingen större fara utan bara dumt att pressa för hårt med bara en vecka kvar till omstarten, säger Fredrik Wallström.

Precis som mot Sundsvall i torsdags tar GIF med sig hela truppen och det blir säkert en hel del byten, i båda lagen.

Djurgården vilar Christer Youssef och Mikael Dahlberg, som har lätta överansträngningar och står över av säkerhetsskäl. Mattias Jonson och Johan Oremo är också på väg tillbaka från skador och spelar inte.

Mattias Hugosson vaktar målet i GIF.

 

Mer läsning

Annons