Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bapupa till Kalmar FF – skyldig GIF pengar?

Yannick Bapupa har skrivit på ett treårskontrakt med Kalmar FF.
Men när han nu lämnar GIF och går gratis till Kalmar är han, enligt uppgifter till Sporten, skyldig GIF långt över 100 000 kronor.
– Det finns saker som ska redas ut, säger GIF-tränaren Pelle Olsson.

Annons

Den 27-årige kongolesen har haft fyra händelserika år i Gefle IF, på både gott och ont. Nu väntar ett nytt kapitel i Yannick Bapupas fotbollskarriär – tre år i Kalmar FF.

När Gefle IF:s tränare och sportchef Pelle Olsson ska kommentera övergången, är det med viss uppgivenhet i rösten.

– Jag har egentligen redan sagt det som finns att säga. Han går som Bosman och kommer att spela i Kalmar.

Och hur tror du att han kommer att passa in där?

– Jag har inget att säga om det. Du får ringa Nanne Bergstrand om den biten.

Sporten har nåtts av uppgifter som säger att Bapupa är skyldig Gefle IF pengar i storleksordningen 100 000 kronor. Klubben ska ha betalat hyran för Bapupas och hans frus två lägenheter, från det att Bapupa dömdes till samhällstjänst sommaren 2007.

Pelle Olsson kan varken bekräfta eller dementera de uppgifterna.

– Jag kan egentligen inte kommentera det överhuvudtaget. Visst finns det saker som ska redas ut, men anställningsförhållandet påverkas inte och det kommer också att avslutas inom kort på bästa sätt, säger Pelle och fortsätter:

– Yannicks kontrakt har varit som vilket annat spelarkontrakt som helst. Hur han har bott är ingenting som jag vill uttala mig om, framför allt inte med tanke på det som varit.

Sporten nådde i går Kalmar FF:s klubbdirektör Svante Samuelsson.

• Har Kalmar FF, trots att Bapupa går som Bosman, betalat något för att lösa ut honom från GIF?

– Det här är inget som jag känner till på något sätt. Jag vet inte vad Gefle och Bapupa har för mellanhavanden, säger Svante.

Det har stormat en del kring Bapupa i Gävle. Är det något ni har tagit hänsyn till?

– Jag känner mycket väl till hans bakgrund, och vi har givetvis vägt in det också. Men jag hoppas och tror att Bapupa kommer att få en bra tillvaro i Kalmar.

Att Bapupa går som Bosman innebär alltså att Gefle IF inte får en enda krona för hans flytt till Kalmar. Svante Samuelsson vill inte säga något om Bapupas löneanspråk.

– Det är mellan oss och spelaren.

Kalmar FF har följt Yannick Bapupa extra noggrant under hösten, sedan det stod klart att mittfältsstjärnan Rasmus Elm skulle försvinna från klubben.

Intresset har hela tiden varit ömsesidigt.

– Yannick tycker att Kalmar FF är ett spännande alternativ. Han gillar deras sätt att spela, de spelar offensivt och det går fort. Han känner till laget väl och tror att han kommer att passa bra in bland deras utländska spelare, säger Bapupas agent Innocent Okeke.

Det kunde lika gärna ha blivit utlandet för Bapupa – intresse fanns från länder som Norge, Danmark, Grekland och Frankrike – men till slut föll valet på KFF.

– Han vill vara kvar i Sverige ett tag till. Det här blir en ny utmaning för honom och konkurrensen kommer att öka, säger Okeke.

Nu återstår bara en läkarundersökning innan övergången är klar.

Sporten har förgäves sökt Yannick Bapupa och Kalmar FF:s tränare Nanne Bergstrand för en kommentar.

Mer läsning

Annons