Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bapupa tillbaka – går in i startelvan mot Örgryte

Från frågetecken till utropstecken.
Yannick Bapupa är kvitt knäskadan och startar i kvällens match mot Örgryte.
– Det är bara att gå ut och köra, säger GIF-mittfältaren, som vill ta revansch från den kritik han utstått tidigare under säsongen.

Annons

Det har varit många turer, fram och tillbaka, på GIF:s innemittfält. I torsdags tog Bernhard Nyström platsen bredvid Chibsah i cupmatchen mot IFK Göteborg.

Nu testas ett nygammalt kort. Yannick Bapupa – som tidigare dragits med en knäskada – är helt kvitt densamma och gör comeback i startelvan när Gefle beger sig tillbaka till västkusten.

– Det känns riktigt bra att vara tillbaka på planen. Jag har haft tålamod med skadan, varit medveten om att jag kommer tillbaka förr eller senare. Nu ska jag visa vad jag går för, säger Bapupa, som tidigare under säsongen inte riktigt fått spelet att stämma.

– Men det är bara att acceptera att det ibland går mindre bra. Fotbollsspelare har både bra och dåliga perioder under en säsong. Det är bara att tro på det man gör. Jag vet att jag är en bra fotbollsspelare – och den tron kan inte en formsvacka ändra på.

Bapupa, som sett het ut under veckans träningar, erkänner också att spelet fungerar bättre nu när hans dotter finns hos honom.

– Det är klart. Jag har tänkt på henne mycket och nu blir även livet utanför planen mycket roligare och enklare.

Men han tror inte på någon enkel match i dag – trots att Örgryte hittills är utan seger och ligger på en klar jumboplats.

– Nä, det är i allsvenskan vi spelar, där är alla lag bra. Och det är samma där. Lag har också bra och dåliga perioder under säsongen. Örgryte har haft en dålig period nu. Så det kommer inte på något sätt att bli en enkel match.

Däremot vet Bapupa hur man gör mål på Örgryte. För två år sedan var det han som placerade in kvitteringen i den 77:e minuten som fastställde slutresultatet 1–1.

Makondele klackade elegant fram bollen till Bapupa som distinkt sköt bollen i mål bakom Dick Last.

– Det kommer jag ihåg. En bra passning från Makondele. Jag hoppas att jag kan göra ett liknande mål den här gången också.

Men han vill inte lova något.

– Det är gud som bestämmer, flinar han.

– Som vi brukar. Koncentrera oss på vårt och inte fokusera på hur dom spelar, säger Bapupa, och förklarar vidare att han inte har några känningar kvar i knäet.

– Jag är helt återställd. Det känns jättebra nu.

Mer läsning

Annons