Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Bara försöka komma tillbaka så fort det går"

/
  • Johan Oremo, befann sig – utrustad med kryckor – på lördagsförmiddagen på Lägervallen i Mohed för att se brodern Emil Oremo spela träningsmatch med sitt Sandviken mot Selånger.
  • Johan Oremo har gjort sju mål för Gefle hittills i allsvenskan. Nu väntar upp till sex veckors vila efter en fraktur på vadbenet.

Gefle IF får klara sig utan sin anfallsstjärna Johan Oremo i några veckor framåt, efter att han skadat vadbenet under träning.
– Ja, tyvärr. Ibland är oturen framme och den här gången drabbade det mig, säger han.

Annons

Det var under ett träningspass i veckan som Johan Oremo fick en smäll mot baksidan av sitt ena ben.

Efter att ha genomgått röntgen visade det sig vara en fraktur på vadbenet, vilket innebär att anfallaren kan vara borta upp till sex veckor.

– Det är svårt att bedöma exakt hur länge. Det är ju individuellt hur det läker från spelare till spelare. Det är åtminstone några veckor innan han kan vara tillbaka i träning tyvärr, säger Gefle IF:s sportchef Hasse Berggren.

Oremo har svarat för sju av Gefles mål så här långt under den allsvenska säsongen, vilket kommer att innebära ett stort bakslag för Gefles offensiv, speciellt eftersom klubben i augusti går in i en period med tufft spelprogram.

– Johan är ju vår främste målskytt under säsongen så det är klart att det är ett avbräck. Det är framför allt synd om Johan som har varit så pass bra form, säger Berggren och fortsätter:

– Det här är sådant som händer i fotbollen, men vi har fyra andra duktiga forwards utöver Johan som får ta chansen och visa upp sig nu.

Johan Oremo, befann sig – utrustad med kryckor – på lördagsförmiddagen på Lägervallen i Mohed för att se brodern Emil Oremo spela träningsmatch med sitt Sandviken mot Selånger. En match som Sandviken förlorade med 2–3.

Där berättade han att han är fast besluten om att så snabbt som möjligt vara tillbaka i spel.

– Sådant här kan hända i den här branschen, men det är bara att försöka komma tillbaka så fort som möjligt.

Hur mår du?

– Jodå, men det känns bra ändå. Ibland är oturen framme och den här gången drabbade det mig. Jag tänker köra på med den rehab som jag får order om. Det är inte så mycket annat att fundera på.

Mer läsning

Annons