Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bara två GIF-bussar till Råsunda – igen

Annons

Fotboll. Gefle spelar just nu för andra gången i historien Europacupspel. Men någon publikrusning till lagets matcher har det inte varit. När Gefle vann över färöiska Runavik med 2–1 i förra veckan kom bara 380 åskådare till Råsunda. Den gången var två bussar beställda för GIF-supportrarna av klubben.

Till dagens match mot den georgiska ligatvåan Dynamo Tblisi lär det inte bli så många fler åskådare på Nationalarenans västra läktare.

– Vi har beställt två bussar den här gången också, men den ena bussen är lite större, säger GIF:s klubbdirektör Eva von Scheele-Frid, som tror på en publiksiffra strax över 400.

– Jag vill inte säga att jag är besviken. Det är varmt och folk är på semester. Trots att det bara var 380 på matchen senast så var det en fin stämning på läktaren. Det hoppas jag på i morgon också (läs: i dag), säger von Scheele-Frid.

Lottningen till nästa omgång sker på fredag på Uefas högkvarterer i Nyon. Om GIF går vinnande ur dubbelmötet mot Dynamo Tbilisi kan storlag som Juventus och Liverpool vänta.

– Då lär det bli fler än 380, tror du inte det, säger Eva von Scheele-Frid. GUSTAF ANDERSSON

Mer läsning

Annons