Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berg gav oss en glimt av en finare fotbollsvärld

Nånstans på våra sportsidor inför matchen sa Häckentränaren Peter Gerhardsson att han kände till att Gefle IF var bra på fasta situationer.

Jaha, jaså och jovisst; frisparkar och hörnor – skulle det vara en GIF-tillgång?

Fast det var nog för att en veckas värmebölja hade kokat min hjärna så att vetskapen om att GIF inför den här säsongen hade värvat en högerfot som heter Jonatan Berg hade försvunnit.

1–1 var ett okej resultat, GIF–Häcken var en rätt händelsrik tillställningen, men...Målet, Målet, Målet.

Som vi hade väntat och längtat.

Annons

pressa Jonatan Berg på hur snyggt frisparksmålet egentligen var, men kom ingen vart och det berodde nog på att han inte förstod varför jag var lite feberhet.
Han har gjort mål på frispark förut.
Han har gjort snygga frisparksmål förut.
Vad han inte vet, vad han inte känner till...är att Gefle IF och frisparksmål inte direkt är som sommar och sol.
Nu har jag inte tillgång till samtliga journalfilmer, svartvita stillbilder, videoklipp eller dvd-upptagningar och letar därför i minnet efter något liknande, men kommer bara på någon rackarrökare i superettan från Mathias Woxlins högerfot.
Bergs bombnedslag var ett besök av en finare fotbollsvärld.

som Berg och alla som förstått vad han kan göra med sitt läckra tillslag hade väntat på.
Det var ett mål som legat i luften lika länge som Berg har fått stolpar och ribbar att vibrera
Det var ett mål som alla visst skulle komma, och det var därför Strömvallen lät som Jernvallen brukade låta när Muhrén, Nilsson och "Pumpen" laddade för en hörna.
Klapp-klapp-klapp.
Det var lite gammaldags svensk idrott över den taktfasta applåden som till slut lockade fram det absolut bästa ur Jonatan Berg och som gjorde att brorsan Marcus alla mål i U21-EM bara får hänga och slänga så här i slutet av en mening.

var visserligen ett resultat som spräckte en del stryktipsrad, men sett till händelseutvecklingen så var det en pålitlig allsvensk insats på 2009 års nivå av GIF.
Häcken virvlade till under inledningen, och bara Bergs första test av målställningarna på Strömvallen påminde om att det var GIF:s hemmaplan, och verkade ha minst en seriematch mer i ben och knopp.
Precis när GIF verkade ha rätat upp laget för att möta Häckens 4–2–3–1-uppställning blixtrade det till på gästernas högerkant, en genomsågning gav Jonas Henriksson möjligheten att placera Daniel Theorin på hälarna och hinna före Hugo.
0–1 var en kalldusch, samtidigt som sommaren verkade ta lite uppehåll.
Sett ur det perspektivet, parat med att GIF trots sex tidigare möjligheter aldrig vunnit över Häcken, var 1–1 en välkommen poängerövring av GIF. Visserligen ingen seger – men stabilt, pålitligt, tja...mycket Gefle IF: man-vet-vad-man-har-och-man-vet-vad-man-får.
13 spelade matcher i allsvenskan 2009.
Poäng i tio av dessa.

hur GIF-ledningen hanterar det Göteborgspaket som serie- och cuplottning skickat över. Häcken hemma följs nu av IFK Göteborg borta i cupen på torsdag och Örgryte borta på måndag.
Det gäller att hantera spelarmaterialet på ett ekonomiskt sätt.
Johannes Ericsson fick stötta upp Yussif Chibsah på mittfältet igår, men avlöstes efter timmen lite överraskande av allsvenska debutanten Bernhard Nyström och inte Marcus Hansson. Jag sätter en låda GD-sandwichar på att Nyström spelar från start på torsdag – men att mittfältsparet heter Chibsah–Bapupa på måndag.
Det är då GIF ska slå ett Göteborgslag för första gången den här säsongen.
Hittills har det blivit 0-0 mot Gais, 0-3 mot Göteborg, 1-1 mot Häcken - och hur det går mot IFK Göteborg på torsdag är av underordnad betydelse.

Mer läsning

Annons