Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berg hoppas få ”Svennis” som tränare

Pelle Olsson och Urban Hammar i all ära – vore det inte häftigare att i en enda match ha Sven-Göran ”Svennis” Eriksson som tränare...
Chansen finns för Gefle IF:s Jonatan Berg när moderföreningen Torsby IF fyller 100 år och firar med en jubileumsmatch den 26 juni.
”Svennis” är redan klar och nu jobbas det för att få dit bröderna Berg också.

Annons

– Ja, jag hörde att det var någonting på gång. Självklart skulle det vara riktigt roligt att komma hem och vara med på någonting sånt. Men jag vet ärligt talat inte om det funkar med programmet här i Gefle IF, säger Jonatan.

Mr Eriksson, som för ett tag sedan fick sparken som förbundskapten från Mexico, är Torsbys store son och återvänder med regelbundna mellanrum till hembygden för att hälsa på. När det ska firas 100-årsjubileum tackade han snabbt ja. Förhoppningarna finns nu också att Jonatan och Marcus Berg kan komma loss för att ställa upp i det kommunallag som ”Svennis” ska leda i en match mot pressens lag.

– Jag har bara hört lite löst från Torsby att någonting var på gång. Jag måste veta lite mer innan jag kan säga någonting och i så fall snacka vidare med Pelle om det går att lösa. Jag vet att vi spelar våra träningsmatcher mot Sundsvall och Djurgården i samma veva. Men går det så skulle jag gärna ställa upp. Det finns mycket känslor kvar och farsan tränar Torsbys juniorlag just nu.

Om lillebror Marcus kommer beror också på hur det går för Sverige i U21-EM som ska avgöras. Går Sverige till semifinal i hemma-EM är det kört, men det kan också vara så att laget redan är borta och det öppnar upp en möjlighet.

Marcus gjorde sitt första mål i A-landslaget i VM-kvalet mot Malta i veckan och är riktigt het just nu.

– Jag snackade med honom direkt efter och han var riktigt glad. Det ska han vara också efter att fått spela från start och göra mål i en så viktig match, säger Jonatan.

Själv är han precis tillbaka i träning med GIF efter en välbehövlig semester. De tio-elva dagarna har använts till att träffa familjen och bara ta det lugnt.

– Jag var och såg Springsteen på Stadion också. Det var riktigt bra. Men det är skönt att sätta igång igen också, särskilt efter den fina vårsäsongen då vi gjort det riktigt bra tycker jag.

Efter den långa skaderehabiliteringen i vintras kom Jonatan igång ordentligt några matcher in på allsvenskan och har efter det tagit en ordinarie plats på mittfältets högerkant. Han väntar fortfarande på sitt första allsvenska GIF-mål.

– Äh, det är inte så noga i och för sig. Men jag har haft tre träffar i trävirket tror jag och fyra målgivande assist och får vara nöjd med det. Det har gått helt okej och det har varit lätt att smälta in i laget. Killarna har gjort det enkelt för mig. Jag trivs jäkligt bra.

Men om det går att lösa skulle en avstickare till hembygden vara ett roligt avbrott på tillvaron i norr. Förutom ”Svennis” är det också klart att Leif ”Loket” Olsson är speaker, att Gunder Bengtsson som tidigare tränat IFK Göteborg leder presslaget, att Tord Grip, Hasse Backe och Leif Swärd också finns på plats samt att Sven-Erik Magnusson står för underhållningen.

– Klart jag ställer upp om det går att hitta en lösning. Vi får väl se, avslutar Berg.

Mer läsning

Annons