Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berg till Italien i dag

Klubbarna är överrens – Gefle IF säljer Jonatan Berg som blir proffs i italienska Taranto Sport.

Bara läkarundersökningen återstår.

– Hoppas att jag klarar den, säger Berg, vars vänsterfot är enda bekymret.

Annons

Inför förra säsongen värvade Gefle IF den 25-årige yttermittfältaren från IFK Göteborg efter att han varit utlånad till både Gais och Trelleborg.

Nu tackar han för sig – som Sporten avslöjade i går.

Samtidigt som GIF möter Runavik på Råsunda i dag flyger Jonatan Berg till Italien för att genomgå den allra sista delen i övergången.

Läkarundersökningen.

– Jag hoppas att det ska gå bra. Just nu kommer smärtan bara efter träningarna och det är bara en lindrigare smärta, säger Berg om sin vänsterfot som han nu opererat – där brosk och lösa benbitar tagits bort – och som hållit honom borta från fyra allsvenska matcher så här långt.

Just nu tränar han för fullt och om allt går som Berg hoppas blir hans nya klubbadress alltså Taranto Sport Srl som spelar i den italienska tredjedivisionen. Där finns redan en svensk, backen Thomas Magnusson med förflutet i Trelleborg.

– Det känns spännande. Jag har visserligen inte så bra koll på klubben, men jag tror att det är ett bra steg för min utveckling och enligt min agent så satsar de på serie B. Dessutom är det roligt att få möjligheten att testa på spel i utlandet, det är helt nytt för mig, säger Berg.

Och sakna Gefle IF – det kommer han att göra.

– Det är klart. Men så är det för fotbollsspelare. Man känner alltid en viss saknad när man lämnar ett lag. Det var lika när jag gick från IFK Göteborg till Gefle.

Pelle Olsson vill inte avslöja vad klubben får i och med försäljningen, men säger så här om affären:

– Det som gjort att vi accepterade den här affären är en avvägning av helheten. Den summan vi får blandat med spelarens egen vilja. Visst förlorar vi en duktig fotbollsspelare, men vi har hela tiden haft för många spelare i truppen. Det har vi aldrig haft förut. Och nu är de skadade spelarna på väg tillbaka.

Mer läsning

Annons