Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berggren bröt sista barriären

Gefle IF–Huvudstaden: 4–0.
Efter 1–0 mot AIK har GIF nu slagit samtliga Stockholmslag den här säsongen.
– Vi har inte respekt för nån, vi vet att vi är så här bra, säger matchhjälten Hasse Berggren.

Annons

Brommapojkarna åkte på däng, Hammarby fick stryk på Söderstadion och Djurgården försvann ur cupen (plus en 0–0-match i serien).

AIK var sista fästet som föll.

Det var dessutom första gången som GIF lyckades besegra Solnaklubben sedan återkomsten till allsvenskan. Efter fyra oavgjorda resultat och två förluster var det ännu en barriär som bröts.

– Klubben har haft svårt mot just Stockholmslag genom åren och det här är ännu ett bevis för att GIF har vuxit, på alla plan. Vi är inte rädda för nån och vet att vi kan vinna varje match, och det är mentalt väldigt skönt, säger Berggren.

Målet som gav tredje raka segern i allsvenskan, och ett skutt upp till fjärde plats i tabellen, kom i 45:e matchminuten. Lång boll från Yussif Chibsah, inspel från Jonatan Berg, som momentet tidigare prickat ribban, och där stod Hasse Berggren och skyfflade in sitt 80:e allsvenska mål genom tiderna.

– Är det så många? Det trodde man inte när man sprang in på Söderstadion för första gången.

I den andra halvleken var det i stort sett spel mot ett mål – något som till och med AIK-tränaren Mikael Stahre var generös nog att erkänna.

Och 9–0 i avslut på mål – när såg man det senast i en GIF-match?

– Det säger allt, det var en klockren match av oss, säger Hasse Berggren.

– Helt otroligt. Vi kände en liten osäkerhet inför premiären, men när vi sedan fick 1–1 mot svenska mästarna Kalmar så fick vi lite självförtroende och sedan har det rullat på.

– Och det som tagit oss hit är försvarsspelet, det lär jag säga. Jag är så grymt imponerad av alla, även om man är dödstrött så tar man de där sista stegen för att hjälpa varandra. Och det gör att vi kan släppa loss framåt också, vi har ett otroligt giftigt anfallsspel, även om vi borde vunnit med fler mål.

Ja, Amadou Jawo hade tre fria lägen med AIK-målvakten Daniel Öhrlund där åtminstone något borde blivit mål.

Men bakåt såg det lugnt ut, och Ivan Obolo hölls i strama tyglar av Daniel Theorin och Omar Jawo. Nollan var Mattias Hugossons sjätte den här säsongen.

Och han tycktes inte störas nämnvärt av en sjungande AIK-läktare bakom sig. Stockholmslagens klackar har som bekant hävt den bortabojkott man tillämpade i fjol.

– Det kom väl nån tändare flygande, annars var det en härlig inramning. Man kan säga mycket ont om arenan, men när det är så här; mycket folk och fint väder, då är Strömvallen en fantastisk fotbollsarena, säger Hugosson.

026-15 93 82

Mer läsning

Annons