Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berggren tar det lite lugnt

Efter två dagars träning är det i eftermiddag dags för Gefle IF:s enda träningsmatch under lägret utanför Barcelona.
– Vi möter ett riktigt bra lag, så det blir en tuff uppgift, säger tränaren Pelle Olsson.

Annons

Två hårda träningspass i tisdags följdes upp av ett pass i går, onsdag, innehållande mycket spel i högt matchtempo.

I dag väntar L´Hospitalet, ett lag som just nu ligger trea i sin grupp i spanska Tercera division. Och GIF väntar sig ett hårt motstånd.

– Både Göteborg och Halmstad har varit här och mött lagen som ligger etta och tvåa i samma serie som det lag vi ska möta och de har fått tufft motstånd, säger Pelle Olsson.

Matchen i dag blir Gefles sista på naturgräs innan andra matchen i allsvenskan mot Hammarby på Söderstadion.

– L´Hospitalet spelar egentligen sina matcher på konstgräs, men vi ville helst spela den här matchen på naturgräs och vi har hittat en plan här i närheten som håller de rätta måtten, säger Pelle Olsson.

Tanken från början var att Gefle skulle spela sin match på träningsplanen som ligger i anslutning till lagets hotell i El Montanya, men den gräsmattan är inte tillräckligt bred eller lång.

Spelarna ser i alla fall fram mot att spela mot utländskt motstånd igen.

– Ja, det ska bli riktigt roligt. Vi mötte ju ett ryskt och ett lag från Armenien när vi var på Cypern för några veckor sedan och det är lite annorlunda mot att spela mot svenskt motstånd, säger Jonathan Hellström som dock inte startar matchen.

På gårdagens träning var alla utom Hasse Berggren med och spelade. 36-årige Berggren var ju lite hängig i tisdags och valde därför att ta det lite lugnare i går förmiddag.

– Jag känner mig piggare nu men kommer inte att orka spela en hel match, säger Hasse.

Mattias Hugosson – Daniel Bernhardsson, Daniel Theorin, Omar Jawo, Andreas Dahlén – Yannick Bapupa, Johannes Ericsson, Yussif Chibsah, Jonas Lantto – Alexander Gerndt, Amadou Jawo.

Övriga i truppen är tillgängliga som ersättare.

 

Mer läsning

Annons