Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berggren tar plats på GIF-kansliet

Gefle IF förstärker sin organisation.
Klubben har anställt Hasse Berggren som sportchef för ungdomsverksamheten och den förre anfallaren ska även assistera Pelle Olsson med rekryteringar till A-laget.

Annons

Hasse Berggren har fungerat som en slags extratränare i Gefle IF sedan han bestämde sig för att avsluta sin aktiva karriär i slutet av maj. Det uppdraget lämnar han nu – för en heltidstjänst på GIF-kansliet.

Numera har han det övergripande ansvaret för klubbens ungdomsverksamhet i åldern 13–19 år. Det innebär bland annat att han ska rekrytera talanger från andra klubbar i distriktet till Gefle IF.

– Egentligen ska vi fortsätta på samma spår som vi har gjort, men det går ju alltid att bli bättre. Det här är vår chans. Vi har inte så mycket pengar utan måste försöka få fram talanger, säger Berggren.

– Jag tycker att det här känns väldigt spännande.

Hasse Berggrens roll är helt ny i klubben och ordföranden Leif Lindstrand betonar att det handlar om en satsning på den sportsliga organisationen.

– Han ersätter inte någon annan som försvinner. Det här är ett resultat av att han slutade som spelare i somras och att vi ser att han är en bra kille som vi vill dra nytta av. Och nu hade vi dessutom behov av det, berättar Lindstrand.

– Tidigare har det inte varit så tydligt vem som har haft hand om de här frågorna. Pelle Olsson har tagit en hel del av det, men som tränare och sportchef blir det för mycket för honom. Man kan inte hålla reda på alla delar.

Även när det gäller rekryteringen av spelare till A-laget kommer dock Olsson att få hjälp av Berggren. Och kanske en del annat.

– Jag kommer att finnas tillgänglig på kansliet och är beredd att hugga in där det behövs, säger Berggren.

Mer läsning

Annons