Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

BP gav mig andnöd - sen sa det SMACK, TJONG, PANG, JAWO

BP knockoutöppnade med straffmål efter fyra minuter, och chockkvitterade till 2–2 efter timmen.
Och verkade dessutom springa snabbare, passa bättre, dribbla lurigare och vara allmänt hetare.
Ändå vann GIF med 3–2.
Jag har ingen aning om varför.
Jag hade andnöd hela matchen känns det som.

Annons

, skicka vykort, gör röksignaler eller bara vifta med armarna ute på stan om ni vet bättre – men 13 inspelade poäng på nio matcher låter mycket, mycket bättre än något jag kan komma på att GIF lyckats med i allsvenskan någonsin.
Jag hoppas fortfarande på minst fyra, gärna sex poäng på de sista fyra matcherna före serieuppehållet. Tre i går gör att GIF ligger över budget – nånting man inte direkt hör varje dag på jobbet.
Dessutom ligger GIF åtta i en tabell som haltar ungefär som Hasse Berggren (fjärde målet i år, 15 totalt – och därmed lika många som Johan Oremo fick ihop på sin bästa tid hittills i fotbollskarriären) efter varje match.
"Ändå är vi missnöjda", hörde jag en kille från Torsby säga till en kille från Kiruna i omklädningsrummet.
Sånt snack är det kul att tjuvlyssna på.

inte ställda mot Strömvallens vägg direkt. Men precis som mot Örebro SK för två veckor sedan skulle en seger mot BP betyda höjd blick istället för sänkt mot kval- och nedflyttningsstreck.
Då blev det 2–0 i nån slags urladdning, som också nästan är det enda som hindrar ÖSK från att leda allsvenskan – ÖSK vann i går igen. Det var därmed peruk man tog till skalp den gången.
BP har både tjusat och levererat i sitt andra allsvenska försök. Med bättre försvarsspel, men fortsatt spets framåt, har poängen trillat in på ett imponerande sätt.
Nu tvingades BP för andra matchen i rad släppa in tre mål – tre riktigt snygga mål dessutom.

inte till som man skulle kunna tro, verkligen inte.
Det var soligt och skönt på Strömvallen, godisreklamen på den gamla läktaren glänste vackert – men det var också totalt förvirrat på konstgräset.
Per-Urbans manskap brukar formera sig i snörräta led och dressera motståndarna till likgiltighet. Nu var det svart och rött överallt kändes det som, och GIF hade ytterst svårt att få ordning på både försvars- och anfallsspel.
Till chocktillståndet hörde naturligtvis BP:s snabba straffmål, och hade inte Yusiff Chibsah träffat målet för första gången under sin GIF-karriär vet man aldrig hur det gått – och dessutom gick bollen in också!
1–1 där var viktigt.

var något som ovanligt som ett klassmål av GIF på frispark. Jonatan Berg och hans läckra högerfot tillför GIF en ny hotbild. Nu placerade Berg bollen på ett luftutrymme som Hasse Berggren hade ansökt om tillstånd att nå – och snyggare går det inte att göra.
Jo.
Som tur var.
3–2 i 73:e. Johannes Ericsson hade kommit in och vräkte sig ned längs gräset och vann bollen i försvarsläge. Jawo fick den, trampade på framåt som bara han kan göra, skickade ut den till Lantto som spelade tillbaka till Jawo i straffområdet och SMACK, TJONG, PANG, JAWO.

är inte riktigt säker på varför GIF egentligen vann.
Men jag tror att det har att göra med att laget ger allt i 90 minuter i varje match (utom dom mot IFK Göteborg).
Manchester United vann Premier league, Inter vann Serie A och Barcelona vann spanska ligan – och GIF slog Brommapojkarna.
Vilken fotbollshelg.
...den var så trevlig att jag skriver inte så mycket om att Jonathan Hellström trodde att det var brommapojkar på 13-årsnivån han mötte – annars hade han rensat bort bollen och inte bjudit Philip Haglund på 2–2. Men nu är det glömt.

Mer läsning

Annons