Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chansen fanns – men sedan ringde Haglunds pappa igen...

Elfsborg satsade hejdlöst framåt i ett försök att vinna SM-guldet.
Och med cirka 20 minuter kvar fanns möjligheten – åtminstone i teorin när Halmstad ledde mot Kalmar med 2–1.

Annons

– Jag hade kontakt med min pappa som var på plats i Halmstad och han ringde direkt till vår målvaktstränare när det blev mål där nere. Men att vi skulle göra sex mål på 20 minuter mot Gefle som vi normalt sett har svårt att göra ett mål på kändes inte riktigt realistiskt, sa Elfsborgs tränare Magnus Haglund.

– Nja, det var ju roligare när Halmstad ledde i alla fall. Och ibland kan det gå snabbt i fotboll, men vi behövde göra sex mål på 20 minuter.

Elfsborg gav det hela en rejäl chans i alla fall och spelade med trebacklinje redan efter en halvtimme när laget ledde med 1–0 och efter 2–0 flyttades ännu fler spelare upp.

Men ytorna blev för stora bakåt och Hasse Berggren, som innan matchen sagt att han gärna ville göra ett mål på sin gamla klubb, var het på slutet och gjorde själv 2–1-reduceringen och var också nära en kvittering.

– Givetvis kunde vi gått ned på en fyrbackslinje, men vi tänkte att vi kör hela racet ut även på slutet, sa Magnus Haglund som var nöjd med lagets säsong trots att det ”bara” blev stora silvret till slut.

– Vi var egentligen inte ens nära – men vi har gjort en fantastisk säsong. Och det är inte det enklaste att göra mål på Gefle, det har vi haft svårt för tidigare.

Mer läsning

Annons