Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chibsah har inte räknat bort Gefle IF

Djurgården, Kalmar, Helsingborg – eller varför inte Gefle IF?

Yussif Chibsah har inte lyckats få besked från sin agent och åker därför till London i dag.

– Jag måste få veta sanningen, säger GIF-mittfältaren.

Annons

Sporten har tidigare skrivit att Gefle IF räknat bort sin ghananske landslagsmittfältare eftersom man omöjligt kan komma överens med hans agent, Andrew Augustus.

Den löneökning som Augustus kräver för sin klient är helt enkelt för stor.

Chibsah kopplades tidigt ihop med Djurgården, ett spår som verkar ha svalnat i samband med att klubben bytte tränare. I stället har nya klubbar dykt upp, Chibsah själv bekräftar att hans agent berättat om intresse från både Kalmar och Helsingborg.

Något konkret resultat av agentens arbete har Chibsah dock ännu inte sett – och nu har han börjat tröttna.

Bland annat har han efter de havererade förhandlingarna med Gefle IF försökt förmå Augustus att komma till Sverige för att reda ut problemen.

– Jag har försökt att få honom att åka hit och träffa Pelle Olsson vid två tillfällen, men det har inte gått. Han är för upptagen, säger Chibsah om sin agent.

Gefle IF säger att de har räknat bort dig. Har du räknat bort Gefle IF?

– Nej, personligen har jag inte det. Och om det inte blir något med de här erbjudandena som min agent berättat om tänker jag själv förhandla med GIF.

I dag åker Chibsah till London där hans agent har sitt kontor. Tidigare har han legat lågt och låtit Augustus sköta allt – nu har han bestämt sig för att involvera sig personligen.

– Det är min framtid det handlar om, jag måste få veta sanningen. Min agent har talat om att det finns erbjudanden, men att det finns ett par saker att reda ut först. Nu vill jag se med mina egna ögon, säger Chibsah.

– Jag har mina egna saker att ta hänsyn till, vilken liga det handlar om, det sociala, lönen. Kanske att agenten har sina faktorer att tänka på. Därför vill jag möta honom ansikte mot ansikte. Han kanske tror att ett lag är bra för mig för att pengarna är bra.

Kan det vara så att din agent har satt ett för högt pris för dig gentemot Gefle IF?

– Ja, det kan vara så. Och jag förstår Gefle, de måste anpassa sig efter sin budget. Och jag förstår agenten, han vill att hans klient ska få så mycket pengar som möjligt.

GIF:s sportchef och tränare Pelle Olsson säger att det i dagsläget inte går att svara på om Chibsah trots allt kan bli kvar i föreningen.

– Så länge han har avtal med den agenten ser jag det som väldigt svårt. Blir situationen annorlunda får vi ta ställning till det då, säger Olsson.

– Jag har förklarat för Yussif att det inte är säkert att han kan komma tillbaka. Vi har ju ersatt honom med andra spelare och har en otroligt snäv budget för 2010, vi har egentligen inga marginaler.

 

Mer läsning

Annons