Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chibsah skadefri – siktar på tre poäng mot Malmö

Yussif Chibsah kan gå för fullt och är tillbaka i startelvan. Däremot är Jonas Lantto ett frågetecken inför kvällens bortamöte med Malmö FF.
– Han åker med, men känner sig lite risig i magen, sa GIF-tränaren Urban Hammar i samband med gårdagens träning.

Annons

Efter tre matcher, cupmatchen mot Qviding inräknad, utan Yussif Chibsah i laguppställningen, är nu ghananen hundraprocentigt redo igen. Han kände i stort sett ingenting av skadan på baksidan av låret i går.

– Jag känner mig mycket bättre och ser fram emot att spela igen, säger Yussif Chibsah.

I de två senaste allsvenska matcherna har Yannick Bapupa tagit plats på innermittfältet tillsammans med Johannes Ericsson. I kvällens match mot Malmö FF går Bapupa ut på högerkanten igen.

– Alla spelare respekterar varandra och det spelar inte så stor roll om jag eller Bapupa spelar på innermittfältet. Vi har förtroende för varandra i alla lägen, säger Chibsah som också passar på att berömma tränarnas agerande.

– Coacherna gav mig rätt råd inför den förra matchen (mot Gais). Dom tyckte att det bästa för mig var att ta det lugnt, och nu kan jag säga att det var rätt beslut.

Chibsah tror inte att MFF på bortaplan är en omöjlig uppgift för GIF.

– Absolut inte. Vi går för tre poäng. Malmö har gjort en väldigt bra start på säsongen, men vi är inte rädda för dom.

– Hårt jobb och disciplinerat spel. Malmö är starkt och vi måste framför allt se upp för dom i början på matchen. Det blir en rolig och speciell match, jag har sett deras nya arena på tv:n. Den är stor och häftig.

Chibsah mittfältskollega Johannes Ericsson har goda minnen från Malmö. Den 22 oktober 2006 fixade han oavgjort för GIF, efter två mål i den andra halvleken.

– Ja, 0–2 blev 2–2. Jag prickade in båda målen med huvudet. Det är ett härligt minne, säger Johannes som är glad över att Chibsah är redo igen.

– Bapupa och Chibsah är ganska lika varandra i sin spelstil, så för mig blir det egentligen ingen större skillnad nu. Men Chibsah är en duktig spelare och det känns skönt att han är tillbaka från skadan, säger Johannes.

Jonas Lantto är ett osäkert kort inför matchen på Swedbank Stadion. Magproblem kan sätta stopp för vänstermittfältaren, som var bäste GIF:are hemma mot Gais senast.

– Han åker med, men känner sig lite risig i magen. Jag hoppas att det går över snabbt, sa GIF-tränaren Urban Hammar efter träningen i går eftermiddag.

Om Lantto inte hinner bli frisk, kommer Jonatan Berg att ta plats på vänsterkanten.

Omar Jawo, som klev av med en skadad fot i cupmatchen mot Qviding i söndags, kunde genomföra gårdagens träning utan problem och tar i vanlig ordning plats i mittförsvaret tillsammans med Daniel Theorin.

 

Mer läsning

Annons