Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chibsah till Djurgården

Gefle IF:s mittfältsstjärna Yussif Chibsah flyttar till Djurgården.

Annons

Chibsah ha skrivit på ett treårskontrakt med Djurgården.

Det berättar Djurgården på sin hemsida.

–I Chibsah får vi en central mittfältare med egenskaper som passar in i vår spelstil till fullo. Han har ett bra passningsspel, tar stort ansvar och är en extremt rörlig och duellstark spelare, säger Djurgårdens manager Magnus Pehrsson på Djurgårdens hemsida.

Yussif Chibsah har gjort femton A-landskamper och var lagkapten i Ghanas OS-lag i Aten 2004. Han tränade med Djurgården på lägret i Sydafrika 2006 och fick senare samma år kontrakt med israeliska Hapoel Nazareth. Sommaren 2007 skrev han på för Gefle IF och har spelat totalt 104 allsvenska matcher för GIF.

Magnus Pehrsson är mycket nöjd med nyförvärvet:

– Jag förväntar att Chibsah med sin erfarenhet och personlighet direkt kommer bli en av lagets viktigaste spelare. Hans hunger efter att vinna matcher och även att återta sin landslagsplats är starka drivkrafter som jag gillar skarpt.

Chibsah kommenterar övergången så här:

– Jag är väldigt glad över att få komma till Djurgården och känner mig väldigt bra förberedd. Det är en förening med fantastiska supportrar och en imponerande historia. Jag kommer att göra mitt allra yttersta för att hjälpa laget till framgång.

Gefle IF spelade 1-1 mot Djurgården i söndagens allsvenska epilog. GIF blev nia i allsvenskan. Djurgården blev elva.

Mer läsning

Annons