Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chibsah uttagen – men GIF kan stoppa honom

Yussif Chibsah blev bönhörd direkt.
I går blev han nämligen uttagen till Ghanas landslag. Men han riskerar att stoppas av GIF.
– Vi vet inte hur vi ska göra. De vill att han spelar en träningsmatch mot Uganda dagen efter vår match mot Trelleborg. Det kommer han inte att hinna, säger Pelle Olsson.

Annons

I gårdagens tidning berättade Gefles IF:s Yussif Chibsah att han efter framgångarna allsvenskan hoppas på en plats i Ghanas landslag.

Och den 25-årige mittfältaren fick snabb respons från landets förbundskapten Miloavn Rajevac.

Chibsah, som inte spelat i landslaget på ett par år, har blivit uttagen i en 32-mannatrupp som ska möta Mali och Sudan på bortaplan den sjunde respektive 20 juni.

Men den nye förbundskaptenen från Serbien vill att den stora truppen samlas redan nu på söndag för uppladdningsläger. Men på måndag spelar GIF mot AIK och nästa lördag väntar Trelleborg på bortaplan innan uppehållet.

– Jag har fått ett mail från deras förbundskapten där han vädjar om att vi ska släppa Chibsah efter matchen mot AIK, säger Pelle Olsson.

– Dom ska spela en träningsmatch mot Uganda den 31 maj, dagen efter vår match mot Trelleborg, och det hinner han inte.

– Jag vet inte hur vi ska göra. Förbundskaptenen har skrivit ett mail till mig och vädjar att vi ska släppa honom. Om Chibsah inte spelar mot Uganda kan han inte heller räkna med att bli uttagen till deras VM-kvalmatcher eftersom dom vill se honom spela först.

Självklart en svår situation för GIF att lösa.

– Visst är det så, säger Pelle Olsson. Jag tror att vi har rätten på vår sida att stoppa honom från att åka. De svenska spelarna ska släppas från 1 juni för VM-kval, men jag är inte helt säker på vilka datum som gäller. Men vi ska prata igenom det här med Chibsah så får vi se vilket beslut vi kommer fram till.

Yussif Chibsah själv förstår att det kommer bli svårt att åka till Ghana innan allsvenskan gör uppehåll.

– Den nya coachen vill se oss spela i en träningsmatch mot Uganda och jag måste prata vidare med Pelle. Självklart vill jag ju spela för mitt landslag, men vi har ju match med GIF också, säger Chibsah.

Förutom GIF-spelaren gör även förre AIK:aren Dereck Boateng, nu i tyska Köln, come back i "The Black Stars". Dessutom finns massor av stjärnspelare i truppen som förre Hammarbymålvakten Richard Kingston från Wigan. Backarna John Paintsil (Fulham) och John Mensah (Lyon), mittfältarna Stephen Appiah, som är lagkapten, Michael Essien (Chelsea) och Sulley Muntari (Inter) samt många fler.

Mer läsning

Annons