Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chibsah var inte riktigt nöjd: ”Skulle ha varit en seger”

Med ett par bestämda ögon tittade Yussif Chibsah upp och skakade lite lätt på huvudet när frågan om att det här var hans bästa match i Gefle IF försiktigt ställdes.
– Den har inte kommit än...
Sedan log 25-åringen från Ghana och konstaterade att 0–0 mot Djurgården på Stockholms Stadion skulle ha varit en seger.

Annons

Vi hade i alla fall kunnat lagt till ett hittills på den där första frågan i det omklädningsrum som Gefle IF höll till i. Den centrala mittfältaren som under ett års tid har varit ojämn i sitt spel, spridit passningarna lite väl mycket och inte heller hållit måttet i närkampsspelet gjorde nu allting samtidigt.

– Okej då. Jag kan hålla med om att det gick bra den här kvällen. Men det är enklare att lyckas i ett lag där alla är bra, har en hög moral och bra självförtroende. Det har Gefle IF av i dag, summerade den ytterst sympatiske Chibsah.

Vi vet inte hur många dueller han kom ut segrande ur, plockade upp andrabollar och vände på spelet till gästernas fördel. Dessutom hade han ett driv i steget vi inte sett förut och var ett hot för Djurgårdens defensiv.

Men helt nöjd var han inte när han 25 minuter efter matchens slut hade bytt om och vandrade ut i den aningen kylslagna Stockholmskvällen. En poäng skulle ha varit tre.

– Det var våran match. Vi hade tillräckligt med chanser för att vinna – både i första och andra halvlek. Men vi höll i alla fall nollan för första gången den här säsongen och vad jag förstår var det Gefles första poäng någonsin här mot Djurgården. Det är bra...

Han fortsatte med att varna alla andra lag i allsvenskan.

– Kan vi fortsätta så här går inget lag säkert. Då kommer det bli svårt att besegra oss...

Mitt emot Chibsah i omklädningsrummet satt Amadou Jawo och visste inte riktigt på vilket ben han skulle stå. Om han skulle vara nöjd med en poäng här eller gräma sig för att det inte blev tre.

– Äh, just nu är jag lite lack för att jag inte gjorde mål på den sista chansen. Jag var nästan helt säker på att sätta den när jag fick så mycket tid på mig. Jag fick bra träff men målisen lyckades ta den fast jag kunde sikta...

Men det kanske hade varit för bra om det skottet passerat Touray i hemmakassen.

– Ja, att bli matchhjälte i den 90:e minuten – och dessutom var det Oremo som inte nådde bollen och missade lite precis framför mig. Men det var i alla fall kul att spela och vi har växt in i det här på allvar nu. Vi har ju ett anfallsspel som definitivt är av bra allsvenskt snitt, sa Jawo.

Djurgården var aningen stukat efter 6–0-förlusten mot Göteborg senast och var tämligen blekt. Visst hade laget bollen procentuellt mycket mer än GIF men skapade ingenting.

– Tre skott på mål och dom kom utanför straffområdet. Det kände aldrig som om dom kunde hota oss offensivt den här gången, sa ytterbacken Andreas Dahlén – ytterligare en i raden av riktigt duktigare GIF:are.

Han har en offensiv ådra i sig med den farliga vänsterfoten. I går följde han med upp i anfallen och skapade med det oro i hemmaleden. Han skickade bland annat in inlägget som hemmabacken Ceesay i panik stötte bort och fick se bollen ta i utsidan av den egna stolpen.

– Vi skulle ha vunnit. Men nu är det Elfsborg hemma på söndag i stället. Hur roligt ska inte det bli att möta det tippade mästarlaget – med den där Wikström i laget också. Han är välkommen...

Jo då – självförtroendet finns hos GIF och Andreas Dahlén. Det kan man gott ha med sig efter den här allsvenska starten.

Mer läsning

Annons