Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Claesson oviss om framtiden

Johan Claessons framtid i Gefle IF är oviss. Han har erbjudits en kontraktsförlängning, men samtidigt lockar den civila karriären.
– Det skulle vara lättare att hinna med sånt om man spelar i superettan, säger Claesson som bland annat varit i kontakt med sin förra klubb Sirius.

Annons

I somras tog 27-årige Johan Claesson sin juristexamen, efter fyra och ett halvt års studier.

Han flyttade från Uppsala till Gävle vid årsskiftet 2004–2005, för spel med Gefle IF i allsvenskan. Nu kan han vara på väg tillbaka till Uppsala – och Sirius.

– Just nu är det svårt att säga något, eftersom säsongen precis tagit slut. Jag ska träffa min agent i morgon (i dag) för att se vad han har att säga. Så länge säsongen har varit igång har jag inte velat prata framtid, säger Johan Claesson vars kontrakt går ut 30 november.

GIF har erbjudit honom nytt kontrakt, men ännu finns det inget konkret att ta ställning till.

– Detaljer saknas. Jag vill fortsätta att spela på så hög nivå som möjligt. Om det blir GIF eller en ny utmaning i någon annan klubb återstår att se. Jag får se vad som finns tillgängligt, säger Claesson.

Sirius är en klubb som meddelat sitt intresse.

– De hörde av sig för några månader sedan. De har visat var de står. Just nu är det lite oklart i Sirius, både när det gäller tränare och sportchef.

Claesson sticker inte under stol med att Sirius är ett tänkbart alternativ.

– Fördelen är att jag då får en fin möjlighet att också satsa på den civila karriären. Eftersom jag tog min juristexamen i somras vore det kul att komma igång med det. Och det är lättare att hinna med sånt om man spelar i superettan. Allsvenskan kräver mer tid.

– Men än är jag inte säker på vad jag vill. Just nu känns det bara skönt att säsongen slutade lyckligt.

Claesson poängterar att en eventuell flytt till Sirius inte behöver betyda att han slutar att satsa på fotbollen.

– Det blir bara en annan typ av utmaning. Sirius är en speciell klubb för mig. Jag har en personlig relation till den, precis som till GIF.

– Det är klart att det massmediala intresset är större kring allsvenskan och man möter bättre spelare. Men det finns många spelare i Sirius som definitivt inte skulle göra bort sig i allsvenskan, säger Claesson.

Gustav Sälgström, tillförordnad sportchef i Sirius, vill inte bekräfta att klubben varit i kontakt med Claesson.

– Vi ger inga kommentarer när det gäller enskilda spelare. Just nu prioriterar vi organisationen kring A-laget först, säger han.

Mer läsning

Annons