Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dahlén ett steg närmare Ålesund

I går fick Andreas Dahlén ett positivt besked från Ålesund. Klubben vill gärna kontraktera honom säsongen ut och hoppas kunna lösa frågan med Gefle IF.
– Vi ska försöka få till en lösning, säger Ålesunds sportchef Arnfinn Ingjerd.

Annons

Gefle IF:s vänsterback Andreas Dahlén imponerade på Ålesund under sin provträning. Nu har klubben bestämt sig för att de vill ha 25-årige Dahlén säsongen ut. Men än är inget klart – först måste klubben komma överens med Gefle IF.
– Om det löser sig drar jag dit. Men det gäller ju att allt klaffar för båda klubbarna och för mig, säger Andreas Dahlén till Sporten.
– Så inga papper är påskrivna, men klubben är intresserad av att ta mig dit, fortsätter han.

Först och främst handlar det om ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut, men Ålesund kan mycket väl tänka sig en fortsättning.
– I första hand handlar det om den här säsongen. Sedan får vi se om det blir en fortsättning, det är inte omöjligt, säger Arnfinn Ingjerd.

För Andreas Dahlén har det blivit ett tråkigt slut på säsongen i GIF. Att han valde att inte förlänga sitt kontrakt med klubben var aldrig illa menat.
– Min intention var att få lite PR för mig själv. Jag ville bara kolla några olika alternativ. Man måste ju få titta på vad det finns för jobberbjudanden där ute.


– Ja, det tycker jag. Framför allt tycker jag att det blivit alltför uppförstorat.
Nu hoppas han på en lösning inom kort.
– Ja, jag hoppas att det löser sig. Jag tycker om det jag sett av Ålesund hittills. Men på ett par månader hinner man nog inte känna grabbarna i laget så mycket. Jag får satsa på mitt spel och hoppas att det passar in i laget, säger han.

I dag, torsdag,  väntas de bägge klubbarna vara överens.

Mer läsning

Annons