Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dahlén närmare nytt kontrakt

Gefle IF närmar sig en fortsättning med Andreas Dahlén.

Det stod klart efter Dahléns möte med tränaren och sportchefen Pelle Olsson i början på veckan.

– Det är ett stort beslut som ska fattas, säger Dahlén.

Annons

Vänsterbacken Andreas Dahléns kontrakt med GIF går ut den här månaden, men det mesta talar för att han blir klubben trogen ytterligare två år. Minst.

– Det känns så. Jag och Pelle (Olsson, tränaren och sportchefen) har talats vid ytterligare en gång och jag är närmare GIF nu än för ett par dagar sedan, meddelade Dahlén vid lunchtid i går.

Dahlén vill inte ta något förhastat beslut, och det finns fortfarande övriga intressenter att ta ställning till.

– Det finns intresse från andra klubbar, men oddsen för att jag kommer att stanna i Gefle förbättrades i och med att vi spelade oss kvar i högsta ligan. Samtidigt är jag i den åldern där det gäller att vara öppen för allting.

Han vill inte gå närmare in på vad som återstår i förhandlingsprocessen.

– Jag får ligga lågt där, det är något mellan mig och Gefle.

Dahlén sköter förhandlingarna med GIF på egen hand, men han bollar en del frågor med sin norske agent André Lindbaek kontinuerligt.

– Det stämmer. Andreas har gjort en väldigt bra säsong och just nu lutar det åt en fortsättning i Gefle IF för honom. Det är väl någon detalj som återstår att lösa, säger Lindbaek.

Vilka andra alternativ har han att ta ställning till?

– I dagsläget finns inget konkret. Det har varit en del spekulationer, och visst finns det flera klubbar som haft ögonen på Andreas under säsongens gång. Men han har velat koncentrera sig på att spela färdigt allsvenskan med Gefle. Och det är fortfarande Gefle som ligger närmast.

Mer läsning

Annons