Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Daniel Theorin kvar även i praktiken

Gefle IF fick aldrig ihop till de 500 000 kronor som behövdes för att förlänga Daniel Theorins kontrakt.
Men efter ytterligare omstruktureringar i organisationen har man ändå lyckats skriva nytt kontrakt med mittbacken.
– Det var ett beslut från styrelsen, säger Pelle Olsson.

Annons

Gefle IF skickade ut ett tiggarbrev till fans och sina närmaste sponsorer om ekonomiskt stöd till ett förlängt avtal med Daniel Theorin. Det har aldrig klubben gjort förut.

I går blev det officiellt att Theorin stannar i Gefle – trots att inte klubben fick in den summan (500 000 kronor) som krävdes för att förlänga mittbackens kontrakt.

Gefle tog beslutet att förhandlingsprocessen inte kunde fortsätta och med ytterligare omstruktureringar i organisationen har man nu gjort den möjligt för Theorin att stanna i klubben.

– Vi fick in ett sexsiffrigt belopp och är tacksamma och väldigt glada över varenda krona, men det gav inte full täckning.

– Därför gjorde styrelsen en bedömning med omprioriteringar i budgeten. Nu krävs det ännu mer hårt jobb för att komma upp i de siffror vi vill uppnå till nästa säsong, säger GIF-sportchefen och tränaren Pelle Olsson, som givetvis är nöjd med att ha Daniel Theorin kvar i laget.

Tidigare har Gefle IF fått strukit det traditionella träningslägret utomlands och nu har man alltså tvingats omstrukturera organisationen ytterligare. Bland annat har klubben inte längre några heltidsanställda juniortränare och man har dessutom minskat antalet spelare i truppen.

Men GIF:s ordförande, Leif Lindstrand, vill än en gång betona att föreningen inte är i någon akut ekonomisk kris.

– Vi hade 8,5 miljoner i eget kapital vid förra årsskiftet och kommer att ha 3–4 miljoner kronor i eget kapital vid det här årsskiftet, plus Daniel Theorin. Det är ingen ekonomisk kris, men vi måste agera för att inte hamna där. Vi ser inte bara till i år, utan till kommande år, förklarar Lindstrand.

Klubben vill inte avslöja hur långt kontrakt man har skrivit med Daniel Theorin.

Mer läsning

Annons