Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Daniel Theorin sågar GIF:s tuffa reseupplägg

I torsdags Göteborg. Sedan hem till Gävle – och på måndag tillbaka till Göteborg igen.
De många – och långa – bussresorna sliter på GIF-spelarna.
– Jag kan bara prata för mig själv, men det är inga optimala förberedelser, suckar Daniel Theorin.

Annons

När Sporten ringde upp mittbacken under gårdagen var han påtagligt trött och sliten. Detta efter en lång hemresa från Svenska Cupen-äventyret som tog slut i Göteborg i torsdags.

Och han hinner knappt komma hem förrän det bär av mot Göteborg – igen.

– Jag skulle ljuga om jag sa att det inte var slitsamt. Det blir mest träna, spela – och åka buss. Fram och tillbaka. Inga optimala förberedelser när man ska spela match, säger Theorin.

Under sommaren väntar många, långa resor för GIF-spelarna. Inom den närmsta månaden ska laget besöka såväl Göteborg, Helsingborg, Borås som Kalmar.

– Jag kan bara tala för mig själv och jag tycker att det är skittråkigt och jobbigt att åka buss. Men det är bara att göra det bästa av situationen. Det är klubben som bestämmer och då får man acceptera det och bita ihop, förklarar Theorin.

Sedan fortsätter han:

– Fast vi har provat lite olika upplägg. Senast stannade vi och sov i Örebro för att sedan åka därifrån till Göteborg på matchdagen.

– Det var väl egentligen ingen skillnad, jag är fortfarande seg i benen oavsett om vi åker från Örebro. Personligen kommer jag bäst förberedd till en match när vi flyger. Jag vet inte varför vi inte gör det, om det är av ekonomiska skäl eller något annat...

– Jag vet faktiskt inte. Jag talar bara för mig själv, hur jag känner och tycker, säger Theorin, som dock inte tyckte att det var skönt att få slippa en extra bortamatch i och med uttåget ur Svenska Cupen.

Däremot var han rejält besviken över torsdagens förlust mot IFK Göteborg.

– Vi hade en stor chans eftersom några av deras nyckelspelare var borta. Men vi tog den inte. Det känns jättesurt att åka ur. Hade vi bara vunnit tre matcher till, så hade vi spelat i Europa nästa säsong. Det är ju de drömmarna och visionerna man har. Det skulle ha varit jätteroligt att få möta ett lag från ett annat land, tycker Theorin, som istället får ladda om för en ny bussresa till Göteborg när Gefle ställs mot jumbon Örgryte på måndag.

Mer läsning

Annons