Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför valde han bort Elfsborg till Gefles fördel

/
  • Hasse Berggren hälsar Anton Lans välkommen till Gefle IF.

Elfsborg ville ha honom kvar men Gefle IF var snabbt ute och erbjöd ett tvåårskontrakt.
– Det känns fantastiskt bra och rätt. Det gjorde det redan när jag var här och fick ett första intryck av föreningen, säger Anton Lans.
Det är dessutom helt klart att Roger Sandberg tränar laget även nästa säsong.

Annons

Anton kom till Elfsborg redan som 16-åring men inte riktigt tagit en ordinarie plats under de här åren. Därför väljer han nu att byta klubb och flytta ett gäng mil norrut.

– Jag hade ett förslag att stanna kvar i Elfsborg också men det här passade mig allra bäst. Jag har vägt för- och nackdelar mot varandra och Gefle IF känns perfekt för mig. Jag vill utvecklas, spela kontinuerligt i allsvenskan och det ska jag jobba hårt för att få göra här.

Man ska veta att han förra säsongen gjorde 20 matcher från start i det allsvenska topplaget och var väldigt bra. I år har speltiden blivit mindre.

– Så är det ju. Kontraktet gick också ut och det var läge att testa på någonting nytt. Jag flyttar hit i början av nästa år och börjar träna med laget när vi startar om i början av januari. Jag längtar väldigt mycket redan nu.

Han är värvad som mittback och det är där han trivs allra bäst. En snabb, placeringssäker spelare med en riktigt bra vänsterfot. Det är var GIF-fansen kan förvänta sig få in i laget.

Han känner till en hel del om GIF som lag och lite grann om Gävle som stad.

– Jag har spelat med Anders Bååth i juniorlandslaget, Jesper Florén var ju i Elfsborg en tid och Anders Wikström är också en gammal bekant. Sedan har jag pratat mycket med Simon Lundevall i Elfsborg också och han har bara gott att säga om GIF och jag vet att han trivdes jäkligt bra här.

En helt nya arena är också ett plus som Anton räknar upp när han valde klubb.

– Det känns som om det är någonting spännande på gång i Gefle och jag fick som sagt ett väldigt fint och bra intryck när jag var här första gången och såg mig omkring. Då var valet inte så svårt.

Föga förvånande klämmer han i med Brynäs, bocken och Gevalia när han ska prata om Gävle.

– Annars vet jag inte så mycket. Förstår att Brynäs är stort och jag får väl försöka gå på några matcher. Annars kommer jag ju från Lidköping från början och gillar mer bandy och Villa BK, säger Anton och skrattar.

Då har han ju Sandviken att åka till bara några mil västerut för att få en dos av den sporten...

Han kommer att ha Roger Sandberg som tränare också. Det var inga konstigheter när GIF:s sportchef Hasse Berggren också passade på att presentera det på presskonferensen.

– Vi hade ett treårsavtal som kunde brytas efter två av båda parter. Det var aldrig aktuellt för klubbens del och nu är det helt klart att han kör vidare på det tredje året också, säger Hasse.

Han var förstås nöjd med säsongens första nyförvärv.

– Anton blir en väldigt bra spelare för oss och jag är glad att han valde oss före Elfsborg som ju ville ha honom kvar.

Det kan dessutom komma fler spelare in i laget inom en snar framtid.

– Det tror jag säkert, säger Hasse med ett leende.

LÄS ÄVEN: Så här är kontraktsläget i GIF

LÄS ÄVEN: Stisse Åberg – nu vill jag se GIF ta ytterligare ett kliv

TV: Hasse Berggren – vi har inte värvat klart

Mer läsning

Annons