Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Debutanternas tuffa uppgift

Tre debutanter plus en som gjorde sin första match från start. Klart att Gefle fick det svårt att hantera ett guldjagande IFK Göteborg då.
– Jag har lite dubbla känslor just nu, sa mittbacken Olof Mård efter 0–3.

Annons

Skadedrabbade Gefle hade inte en chans mot IFK Göteborg. Och det var kanske inte så konstigt om man tittar på vilka spelare som fick chansen på Strömvallen.

Det vimlade nämligen av färskingar i GIF – tre stycken fick göra allsvensk debut och en, Hjalmar Öhagen, gjorde sin första allsvenska match från start i GIF.

Eftersom Andreas Dahlén dras med en lårskada fick Olof Mård debutera i backlinjen. Och när det blev dags för byten i den andra halvleken blev det möjlighet för såväl Linus Bolin som Tomas Fernandez att kliva in som allsvenska spelare.

Bolin, som värvades från division 1-klubben Falun i somras, byttes in som vänsterytter i den 69:e minuten och gjorde absolut inte bort sig. Även om han självklart hade svårt att förändra matchbilden vid ställningen 0–3.

Fernandez, som inte varit i närheten av allsvenskt spel under två säsonger i A-truppen, fick nu chansen när han byttes in mot Daniel Westlin i 83:e minuten.

Den tredje debutanten, Olof Mård, fick spela redan från start. Självklart en tuff uppgift för 20-åringen från Valbo som gör sin första A-lagssäsong i GIF.

– Personligen har jag lite dubbla känslor efter det här. Det var både skönt och roligt att få debutera, men samtidigt så är det tråkigt att vi förlorar, sa Mård efter matchen.

– Vi släpper till två snabba mål i början av andra halvlek och även om jag tycker att vi är med rent spelmässigt så blir det uppförsbacke med de där snabba målen.

Olof Mård var också självkritisk till IFK Göteborgs första mål som Hannes Stiller nickade in (läs mer i huvudartikeln här intill om det). Men han hoppas ändå på en ny chans från start på torsdag då Göteborg väntar igen för GIF. Då i form av Gais på gamla Ullevi.

– Jag vet inte hur det är ställt med Dahlén, men jag ska träna på som vanligt i veckan och sedan får vi se.

Tränaren Pelle Olsson hade inget att anmärka gällande de som fick komma in.

– Vi hade tre allsvenska debutanter, det sätter vi på pluskontot. Att de får allsvensk erfarenhet är viktigt inför hösten när vi kommer att behöva många spelare, sa han.

FOTNOT: Hjalmar Öhagen har tidigare spelat från start i allsvenskan för Halmstad.

Mer läsning

Annons