Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Delad pott i seriefinalen

Den taktiska förändringen gav utdelning. – En coachpoäng, sa Gefles assisterande tränare Alexander Bäcklin efter 1–1 (0–1) mot IFK Norrköping.

Annons

Seriefinalen i U 21 norra bjöd på ett flertal läckerheter. Det var tunnlar, ribbskott och internationella inslag.

Serieledaren IFK Norrköping gästade Strömvallen med två provspelare i laget, Eldin Adilovic från Bosnien och Léo Andrade från Brasilien. Stundtals visade de upp kvalitéer som IFK kan få nytta av när allsvenskan drar igång igen. I den 44:e minuten prickade Adilovic in ledningsmålet.

– Ett typiskt mål för en anfallare. Det är min uppgift att göra mål, sa Adilovic i omklädningsrummet efteråt.

I hemmalaget briljerade Jonas Lantto. I den första halvleken spelade han på topp, men till den andra halvleken gick han ner som vänster yttermittfältare.

– Han fick mer boll på kanten. I halvtid pratade jag och Thomas Andersson (U 21-lagets huvudtränare) med Pelle Olsson (A-lagets huvudtränare). Det var ett enhetligt beslut att flytta ner Lantto. Det blev ett lyckat drag. En coachpoäng, sa assisterande tränaren Alexander Bäcklin med ett leende.

Lantto skiftade plats med Daniel Leino, som från sin anfallsposition var snubblande nära att sätta kvitteringen en halvtimme från slutet. Lantto slog först en tunnel på Philip Ahlstrand och passade sedan snett inåt bakåt till Leino. Skottet tog i ribbans överkant. Anfallet var värt ett bättre öde.

I den 82:a minuten kom 1–1-målet. Andreas Revahls perfekta hörna nickades i mål av Johannes Ericsson. Den taktiska korrigeringen fick fart på Gefles offensiva spel, och med lite tur kunde laget ha bärgat alla tre poängen.

– I den första halvleken fick jag mest långa bollar att jobba med. Jag kom rättvänd i den andra halvleken, vilket var positivt, konstaterade Lantto.

Bäcklin imponeras av Lantto.

– Han är väldigt kreativ och det händer alltid nånting när han får bollen.

Om tre dagar får Jonas Lantto en två veckor lång och välbehövlig semester, liksom resten av spelarna från A-laget.

– Det ska bli skönt att koppla av från fotbollen ett tag, sa Lantto.

Mer läsning

Annons