Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den lottningen gillar Rauschenberg

/
  • GIF-dansken Martin Rauschenberg gillar att lotten gav att Sverige möter Danmark i playoff till EM.

GIF:s danske mittback Martin Rauschenberg applåderar resultatet av söndagens playoff-lottning.
– Det ska bli fett roligt det här. Jag räknar med att det blir mycket snack i omklädningsrummet, säger han.
Tränaren Roger Sandberg är inte lika upphetsad:
– På papperet en mardrömsmotståndare för Sverige.

Annons

Visserligen har Rauschenberg och Sandberg en egen match att tänka på, den mot Örebro hemma på måndagskvällen, men på söndagen blev det ändå mest snack om uppgörelsen mellan Sverige och Danmark med ett EM-slutspel i potten.

Rauschenberg pratade glatt om det som väntar.

– Jag följde lottningen via TV och självklart är det lite speciellt i och med att man bor och spelar i Sverige. Det blir extra kul när man har många svenska kompisar, säger Martin – som inte säger det rakt ut, men antyder att det finns flera faktorer som talar för Danmark.

– Främst tror jag vi har en fördel mentalt efter resultaten i de senaste mötena. Sedan är det ju bäst att börja borta i ett sånt här kval, men det gäller förstås att få med sig ett bra resultat också.

Finns det mer som talar för dansk seger i playoffet?

– Jo, framför allt att jag tror att Danmark har större potential än vad man visat i kvalet. Framför allt har man en bra offensiv.

Du har själv en del landskamper ju.

– Ja, jag spelade en del U-landskamper upp till U20-landslaget.

Vad hände sedan?

– Jag fick helt enkelt ingen plats i min klubb Esbjerg, och då försvann landslagsplatsen också. Jag flyttade till Island då, och nu är jag här och trivs väldigt bra med det. Jag kom hit för att få spela och det har jag fått göra. Både jag och laget har utvecklats under säsongen och det vill vi fortsätta med.

23-årige Martin Rauschenberg har två år kvar på sitt kontrakt med GIF, vilket gillas av Roger Sandberg.

– Han har visat att han håller en bra allsvensk klass. Martin är en ledartyp på planen som kommer att kunna bli ännu bättre. Han har en typisk dansk spelstil, bolltrygg med ett bra passningsspel.

Roger Sandberg har mycket gott att säga om dansk fotboll.

– Jag var på plats och såg den senaste träningslandskampen mellan Sverige och Danmark och danskarna har ett spännande lag, deras spelare är kvicka och snabba, även om dom varit lite ojämna i kvalet. Det är verkligen i-n-t-e bra att Sverige lottades att börja hemma.

Enligt din bedömning, hur långt ifrån är Martin Rauschenberg jämfört med Danmarks bästa mittbackar?

– Man ska absolut inte tro att det är mils skillnad – men man måste ha klart för sig att det krävs en lång period av bra insatser för att bli aktuell på den nivån.

För GIF:s del återstår tre matcher, och mot Örebro på Gavlevallen är Rauschenberg högaktuell för spel igen efter sin avstängning – även om han gick med en ispåse runt vänsterfoten efter en stämpling på söndagsträningen.

Den sista oktober tar allsvenskan slut och då åker Martin Rauschenberg på semester till Thailand, men kommer hem lagom till första playoffmatchen på Friends Arena den 14:e november. Returen spelas i Köpenhamn den 17:e.

– Jag ska försöka få biljetter till matchen i Stockholm i alla fall, säger Rauschenberg.

LÄS OCKSÅ: Matchguiden inför GIF–Örebro

Mer läsning

Annons