Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det blev ingen segerfest för GIF

Gefle IF gick miste om två värdefulla poäng i 93:e minuten.

Efter chockslutet bad målvakten Mattias Hugosson sina lagkamrater om ursäkt.

– Synd att jag förstörde festen för grabbarna, säger han nedstämt efter 3–3-mötet med Mjällby.

Annons

Det såg ut att bli fotbollskalaset som Gefle IF sent skulle glömma – men till slut fick den händelserika matchen på Strömvallen ett surt slut.

Mjällby fick en sista möjlighet att utjämna till 3–3. På en frispark i 93:e minuten. Laget från Listerlandet tog chansen – och GIF-spelarna trodde inte att det var sant.

Tre poäng var plötsligt bara en.

– Det är mitt mål. Jag tog beslutet att stanna kvar i målet, men det var ett felbeslut. Jag missbedömde bollbanan, säger GIF-målvakten Mattias Hugosson.

Han var starkt självkritisk efter matchen när han analyserade Daniel Nilssons frispark som resulterade i 3–3 genom Juan Robledo.

– Jag är oerhört besviken på mig själv för den situationen. Frisparken var så hög och lös, jag borde ha gått ut och plockat den. Jag gör ju det 99 gånger av... (tystnad)

– Jag hatar misstag och i dag gjorde jag ett ödesdigert sådant. Jag har bett alla i laget om ursäkt. Det var ju så pass viktiga poäng på spel.

Hugosson kunde i alla fall inte lastas för de två övriga baklängesmålen. Det första var en riktig pärla från bortalagets bäste spelare Mostapha El Kabir, i den 13:e minuten. Hans högerkanon gick stolpe in, och Hugosson var chanslös. Och vid 1–2-målet fanns det heller ingenting att göra när El Kabir fick chansen från ett fritt läge i straffområdet.

– Det var ändå snöpliga mål att åka på, säger Hugosson.

Gefle IF hade förtjänat tre poäng, efter en imponerande comeback i matchen.

– Vi gör en bra andra halvlek. Vi visar en helt annan beslutsamhet och får igång spelet på ett annat sätt. Att det slutar som det gör är lite av fotbollens baksida, säger Hugosson.

Jonas Lantto var GIF:s bäste spelare, med sin frenesi, smarthet och offervilja. I den 31:e minuten satte han pricken över i:et på en läcker frisparksvariant som först såg ut att bli misslyckad.

– Vi har tränat på den. Men Hasse fick fläka sig för att nå frisparken från Senatore (Sebastian). Bollen kom perfekt till mig och jag drog till med högern mot första stolpen. Den satt fint, säger Lantto om 1–1-målet.

Även 3–2-målet var delikat. Duktige James Frempong fixade en frispark som Lantto tog hand om.

– Bollen nickades ut till mig efter frisparken och jag skickade in den igen. Orlov (Jakob) kom fint mot bortre stolpen och kunde nicka in den, säger Lantto, som precis som Hugosson var självkritisk när det trista matchslutet kom på tal.

– Jag slog iväg några inlägg i stället för att hålla i bollen och döda tid. Det gäller att tänka smart, men jag var trött och så vill man ju göra mål också.

Lantto var även stor i nederlagets stund:

– Totalt sett är oavgjort rättvist ändå.

Går det att känna någon glädje över den poäng ni tog?

– När det blir en poäng på det här sättet går det naturligtvis inte att vara nöjd. En poäng är en poäng, men tre hade varit så mycket bättre. Vi slarvade bort segern under de sista minuterna.

Mer läsning

Annons