Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det här var inte okej, GIF

/

Visst var straffen tveksam.
Visst blev det en ny mardrömsstart som påverkade självförtroendet igen.
Visst är Djurgården stekheta i allsvenskan just nu.
Men visst oroar Gefle IF:s svajiga insatser ändå. Förlusten med 5–1 på Tele 2 Arena var inte okej.

Annons

– Vi släpper helt klart in alldeles för många mål på bortaplan. Det känns som om ytorna är stora som hav och vi kommer helt enkelt inte åt Djurgården den här gången. Vi måste bara komma in på nya arenan hemma så fort som möjligt, suckade mittfältaren Robin Nilsson efter matchen.

För trenden är tydlig. 1–3 mot AIK, 1–4 mot IFK Norrköping och nu 1–5 mot Djurgården. På Strömvallen och den enda segermatchen borta mot Falkenberg har det blivit fyra nollor – alla på förhållandevis små planer.

– Det är fan den enda förklaringen jag har. Vi kan inte vara lika kompakta och det blir osäkert. Sedan har det inte blivit ett dugg bättre att vi har släppt in mål så tidigt i matchen. Det blir oroligt, det blir darrigt och det blir bara uselt, menade GIF-mittfältaren vidare.

Ett dussin insläppta mål på tre matcher är inte okej om Gefle hade tänkt sig spela allsvensk fotboll nästa säsong också.

– Just nu känns det otroligt viktigt att vi får komma in på nya arenan och börja träna på att använda oss av de stora ytorna. Den kommer ju att hålla samma mått som till exempel här på Tele 2 Arena.

Robin Nilsson var i hög grad inblandad i Djurgårdens ledningsmål i den sjätte minuten. Han orsakade en straff när han enligt domaren fällde Haris Raditinac.

– Det var riktigt, riktigt billig. Det var ingen kontakt och dessutom tog han med sig bollen med handen i läget före. Ett tufft domslut. Men vi ska absolut klara av en sån sak och inte falla ihop och ge dom både ytor och alldeles för enkla mål.

Men det var precis det som hände. Samtidigt som Djurgården var dödligt effektivt och satte tre av fyra skott på mål. Gefle hade ett avslut utanför – det var allt...

– Men jag känner absolut ingen panik. Visst – det har varit några riktigt dåliga insatser men vi får glömma det här och gå vidare. Nu är det Helsingborg borta och det är bara att ladda, träna bra och förbereda sig på bästa sätt, sa Nilsson.

Även tränaren Roger Sandberg var förstås missnöjd med såväl starten, anfallsspelet och det i princip obefintliga försvarsagerandet.

– Vi fick en fullständig mardrömsstart igen och det var precis vad vi inte ville ha. Det påverkade och präglade hela den första halvleken totalt, sa GIF-tränaren.

I andra skulle GIF göra ett försök men åkte på 0–4 också ganska på en gång. Johan Bertilssons första allsvenska mål för säsongen gjorde egentligen varken från eller till.

– Djurgården var effektiva också och vi släpper förstås till alldeles för mycket mål även om jag var mer besviken och förbannad efter matchen mot Norrköping där vi bara var dåliga.

Att Sebastian Andersson så retfullt enkelt efter ett snabbt, rappt och fin hemmaanfall gjorde femettan fullständig var bara typiskt för den här GIF-insatsen.

Mer läsning

Annons