Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det var Jawo som var målskytt

Matchen mot Helsingborg var hans tuffaste någonsin. Men Amadou Jawo kunde rehabträna i går och passade även på att spela fotboll med barnen på barnkliniken på Gävle sjukhus. Och som plåster på såren blir han noterad för GIF:s första mål mot Helsingborg – hans första på Strömvallen.

Annons

Amadou Jawo var hårt uppvaktad i tisdagens segermatch mot Helsingborg. Efteråt var hans högra lår hårt bandagerat och Jawo själv var smått skärrad över de tuffa tagen.

– Jag har aldrig varit med om något värre i allsvenskan. Djurårdsmatchen var tuff men den här var värre. Jag vet inte om det var speciellt riktat mot mig eller om de alltid spelar så här, sa han till Sporten efter matchen.

Men det var en smärta han kunde ta. Efter matchen blev han nämligen krediterad för matchens första mål – även om Hasse Berggren fortfarande står som målskytt till GIF:s 1–0.

– Jo, men jag har pratat med spelarna i laget och kommer att maila in en korrekt matchrapport till förbundet under tisdagen, berättar GIF:s matchsekreterare Bengt Hedlund.

Amadou Jawo var själv säker redan i tisdagskväll.

– Johan Claesson slår hörnan och Berggren är där och touchar bollen med huvudet och sedan skjuter deras nummer elva (Roman Kienast) bollen på min höft innan den går in i mål, berättar han.

Från Svenska Fotbollsförbundets sida har man ingenting att erinra mot att GIF kommer in med en ny matchrapport där korrekt målskytt på 1–0-målet redovisas.

– Det här är inget som vi i tävlingskommittén eller någon annan i Svenska Fotbollförbundet lägger särskilt stor vikt vid. Vi har inget organ som behandlar sådana frågor och det är inget ärende som behandlas särskilt, säger Gerhard Sager, ordförande i Svenska fotbollsförbundets tävlingskommitté.

– Men om Gefle vill ändra målskytt kan de ta kontakt med vårt kansli och ändra uppgiften.

Något som GIF alltså gör i dag till glädje för bland andra Amadou Jawo själv.

– Ja, det känns jättekul att ha gjort mitt första mål på hemmaplan i allsvenskan (hans andra totalt).

Och redan i går var han på benen igen och körde rehabträning med GIF.

– Det känns ganska bra nu, säger Jawo som inte heller hade några problem att spela fotboll med barnen på barnkliniken på Gävle sjukhus.

Mer läsning

Annons